** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Sony RX100 för konsertvideo fungerar riktigt bra

För några veckor sedan var jag på konsert med Lars Bygdén på Baras Backe.  Videofilmade en av låtarna  för skojs skull och för att göra min vän Anette lite avundsjuk då hon inte kunde gå på konserten ;)

Jag har spelat in en del video med min RX100 under tämligen tuffa förhållanden och jag tycker resultatet blir riktigt bra även om man inte kan förvänta sig ett resultat jämförbart med en professionell konsertinspelning. Även ljudet blir förvånansvärt bra med den inbyggda mikrofonen.

Inspelningen är gjord i P-läge med manuell enhandsfattning. Redigeringen är gjord i Microsoft live Moviemaker (klippning, för- och eftertexter samt konvertering till svartvitt). Ett mycket enkelt men gratis program som går att ladda ned från Microsoft.

Rätt bra resultat för att vara en kamera som man plockar upp från backfickan på sina jeans.

Har ni inte lyssnat på Lars Bygdén tidigare tycker jag att ni kan testa. Mycket bra :) Här en  Spotify-länk till senaste skivan

Ha det bra

Kurt

föregående blogginlägg

Postat 2013-08-30 17:27 | Läst 2061 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

.k. Likdelar utanför kyrkogården

Passerar Västberga Kyrkogård på vägen hem och ser liket utanför kyrkogården. En del likdelar ligger utspridda runt om och några asätare har gått hårt fram med kadavret.

Bild 1

 

Bild 2

 

Bild 3

 

Ha det bra

Kurt

föregående blogginlägg
Postat 2013-08-22 22:37 | Läst 2082 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

.k. Prideparad - bögar, kyssar, hundar, publik och bananer (med mera)

OBS - Inget naket, ingen parad och ingen färg.  Om man var lagd åt det hållet kanske man kunde kalla det gatufoto, men nu går vi inte in på det.

Det här var min första parad och huvudsyftet med utflykten var att titta på paraden, inte att fylla på bildpoolen för kommande fototävlingar. Det var dessutom rejält varmt så det var bara att ta det lugnt och njuta av tillvaron. Plockade med mig systemkameran och 24-70:an för att roa mig medan jag väntade på att paraden skulle ta sig ned till Skeppsbron.

Funderade under tiden lite kring det här med att fotografera spektakel. Det är ju på något sätt både enkelt och svårt. Enkelt då det finns en massa intressanta saker att fylla bilden med. Svårt då det är så enkelt att fastna i de mest uppenbara bildlösningarna och komma hem med samma bilder som alla andra. D.v.s. hur hittar man sin egen berättelse bland alla starka uttryck? För att slippa tänka på det valde jag att fokusera annat än själva paraden ;) 

Bild 1 - Slussen. De kommersiella marknadskrafterna är på hugget

 

Bild 2 - Österlånggatan kändes idag som en bakgata.

 

Bild 3 - Skeppsbron. Första kyssen.

 

Bild 4 - Skeppsbron. Hmm - undrar om de försökte flörta med mig.

 

Bild 5 - Skeppsbron.

 

Bild 6 - Skeppsbron.

 

Bild 7 - Skeppsbron. Andra kyssen.

Bild 8 - Skeppsbron.

 

Bild 9 - Liljeholmen. Hmm - jag vet inte riktigt hur jag tänkte här.

 

Annars var det folkligt, festligt och fullsatt. Kontrasten mot hur det är på andra ställen i världen blir en dag som denna så enorm stor. Det härligt att känna den positiva energin bland både deltagare och publik och jag kommer gärna tillbaka igen :)

Ha det bra och ta hand om varandra.

Kurt

föregående blogginlägg

Postat 2013-08-06 21:13 | Läst 2247 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera