.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

Fotomässan 2010 - nu är det slutprylat

Fotomässan blev bara ytterligare en påminnelse om att det är dags att börja ta itu med bildskapandet i stället för hålla på med förhalande förberedelser i form av prylkomplettering. Jag hittade inte en endaste pryl på mässan som behövde införskaffas innan bildskapandet kan påbörjas. Jag behöver inte ens köpa någon fotobok då jag har ett antal böcker hemma som jag inte är klar med.

Så, dags att flytta fokus från de trygga prylarna och ge sig ut bland de mer svårkontrollerade delarna av skapandeprocessen. Vad skall jag fotografera och varför. För vem fotograferar jag och hur vill jag visa mina bilder. Dags att börja jobba :)

Nu hade jag en trevlig dag ändå. Det var kul att se alla bilder även om det var svårt att hålla uppe koncentrationen hela vägen. Det är mycket bilder.

Hade med mig min fickvänliga Canon S95 om anteckningskamera. Håller som bäst på att bekanta mig med kamerans gränser när det gäller vilka iso-värden som är användbara. Bilderna är beskurna och justerade i Lightroom.

Man blir lite matt när man stiger in i hallen första gången. Det tar en stund innan man har koll på var allt finns (Iso 250).

 

 

Det fanns många prylar att fingra på (Iso 800).

 

Sen fanns det mycket annat att titta på. Studiofoto har verkligen kommit startkt de senaste åren (Iso 800).

 

 

Lyssnade på Frans Lanting som berättade om sitt bildskapande och historien bakom ett antal bilder. Det som framför allt slog mig var hans  sätt att inte nöja sig med den första bilden eller bildlösningen. Hur han frågade sig själv, visar den här bilden det som jag eller min uppdragsgivare vill berätta. Hur skulle vi kunna ändra för att få bilden att fungera ännu bättre (Iso 800).

 

Det var fler än jag som lyssande (Iso 800).

 

Det fanns mycket bilder att titta på och det tog sin tid att ta sig igenom alla skrymslen och vrår (Iso 400)

 

Det går ju alltid att sno lite idéer (Iso 800).

 

Här berättar Kurre om den fantastiskt trevliga fotoklubben MGFK. Midsommargårdens fotoklubb vid Telefonplan -  http://mgfk.se/. I bakgrunden syns några av fotklubbens bilder.

 

De privata bestyren fixades i skogen (Iso 800)

 

Försökte hitta nya spännande vinklar på mässupplevelsen (Iso 800)

 

Efter klockan fem började det tunna ut. Canon-folket fick lite tid för småprat (Iso 800)

Promenerade sedan hemåt ganska nöjd och belåten ändå.

Ha det bra

Kurt

Postat 2010-11-27 23:10 | Läst 2264 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Midsommargårdens Fotoklubb på Fotografiska

Har precis vaknat upp efter en dryg veckas influensa. Tog fram min pocketkamera för att göra den redo för veckan som kommer och hittade då lite bilder från Midsommargårdens Fotoklubbs utflykt till Fotografiska.

Vi fick en guidad tur på ca en timma. Fotografiska är stort och de utställningar som visas är omfattande, så turen blev med nödvändighet mest en översikt av det som visades. Det är alltid trevligt när någon berättar för en.

Här ses en mystisk skara fotografer och en guide berättandes om Gus Van Sant.

 

Utställningen Fashion visade bilder av en mängd fotografer. Här ses guiden framför en av de större.

 

Sen blev det fika uppe i caféet.

Bilderna från själva fikat blev lite allmänt rörelseoskarpa då jag var lite allmänt ostadig på handen på grund av influensan  som fick tag i mig på slutet av visningen :(

Det får bli en bild på caféets gafflar istället som blev bra då jag kunde stödja kameran mot bänken.

Ha det bra

Kurt

Postat 2010-11-21 19:31 | Läst 4022 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag är en testmissbrukare (ibland)

Jag vet, jag vet, jag vet, men det hälper inte. Jag vet att min fotoutrustning är tillräckligt bra för att de bilder som jag faktiskt tar skall vara användbara för eget bruk, i fotoklubben och till och vara tillräckligt bra med att sälja (om det nu var någon var intresserad). Jag kan därmed lägga detta bakom mig och lägga tiden på att fundera ut vilka bilder jag skall ta och hur jag vill visa dem för mina medmänniskor

Haha - icke så, fastnar titt som tätt i kamera, objektiv och diverse andra tester i fototidningar och på Internet.Vi missbrukare tycker ju det är trevligt att inte vara ensamma i missbruket, så här är lite information om mitt senaste last.

Här är en introduktion av Dan Bower som säljer in sidan bra :)

De som inte kan vänta kan gå direkt till missbrukssidan http://www.dxomark.com/index.php.

Trevligt natt alla medmissbrukare

/Kurt

Postat 2010-11-11 22:53 | Läst 4248 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ett givande utbyte

Min fru har valt andra sätt att uttrycka sin kreativa ådra på än jag själv. Det gör att det ofta dyker upp spännande saker som är värda en liten närmare betraktelse ur en fotografisk vinkel.

Det är mycket textilt gärna i någon blandteknik med andra material. Några exempel ser ni på bilderna här nedanför.

Virkade pulsvärmare under test vid höstpromenad.

 

"Hösteld"

Tovade flammor och rönnbär på tråd hängande från armeringsjärn (ej i bild).

 

"Inner beauty"

Tovad "skulptur"

 

Verkar det spännande och ni vill se mer kan ni besöka hennes egen blogg http://meningsbyggnad.wordpress.com/. Förutom tankar kring sitt eget skapande bjuder hon på tankar, idéer och tips kring kultur och kreativt skapande. Riktigt kul att läsa tycker jag (men jag är ju förstås lite partisk).

Frid frid

Kurt

Postat 2010-11-10 00:13 | Läst 4678 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

S95 och Einstürzende Neubauten

Jag har uppgraderat min fickkamera från en Canon Ixus 85 IS till en Canon S95. Igår fick den följa med till Södra Teatern och en kväll med Einstürzende Neubauten.

Det tog stopp redan i trappen upp till Södra Bar. Hittade en soffa och förströdde mig med att fotografera folk.

 

Vi blev till slut insläppta och hittade en plats högt upp på andra rad längst fram. En bra plats för att studera allt som hände på scen och det som hände nere på parkett. Det såg nästan lite Science-fiction-artat med alla skärmar som lyste där nere i pausen.

 

Vi avslutade med en öl eller två på Södra Bar med några vänner. Barerna har ändrat karaktär sista åren tycker jag. Mer åt mysigt vardagsrum (som här) eller mot ungdomsgårdshållet med pingisbord (Trädgården under Skanstullsbron).

 

Är för övrigt hemskt nöjd med min S95. Går ned i bakfickan på ett par jeans och tar nästan lika bra bilder som min något mer skrymmande Nikon D300. Funderade först på G12 men ångrar inte ett ögonblick att jag valde bakficka framför finesser. Och ja, det går att ställa in bländaren med en ring runt objektivet ;)

Nu väntar jag bara på att Adobe skall få tummen ur och uppgradera Lightroom så att jag kan använda RAW-läget.

/Kurt

 

Postat 2010-11-07 15:45 | Läst 5533 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa