Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

Canon S95 - två saker jag irriterar mig på och hur man pimpar sin kompakt

Jag har haft min S95 några månader nu. Det är en fantastiskt smidig kamera men det är två saker som förtar lite av fotoupplevelsen. Det går inte att få något naturligt grepp om kameran när man försöker manövrera den med en hand och det lilla manöverhjulet på baksidan är alldeles för lätt att komma åt av misstag.

Jag tittade in på fotofikan på Ellens idag och där fanns pimpade och tweakade kameror i drivor. Detta tillsammans med alla diskussioner om hur man kan fixa och trixa med sin utrustning triggade en idé.

Idén resulterade i en lösning (hoppas jag). Jag har nu beställt följande till min S95.

Richard Franiec's Custom S95/S90 Grip

 

Lensmate S95/S90 Control Dial Solution

 

Jag gjorde ingen större marknadsundersökning utan beställde från första leverantör som verkade vettig http://www.lensmateonline.com/. Kostnad inklusive leverans blev $44.16. Jag har inte beställt från USA tidigare så jag vet inte om det dyker upp några extra tullkostnader.

Jag hoppas att det här är lösningen på mina problem. Jag väntar med spänning på leveransen.

Ha det bra

Kurt

(bilderna hämtade från Lensmate)

Inlagt 2011-01-26 21:52 | Läst 3265 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul att det kommer så många tillbehör som fixar till tillverkarens missar :-)
Räkna med Tull och Moms från USA, det är sällan ett paket "trillar igenom" utan avgifter.
//Claes
Svar från Kurt Nord 2011-01-26 22:23
Bra då vet jag vad jag har att vänta mig :)
Jag uppfattar inte vad som är annorlunda på baksidan. Skulle du vilja förklara?
Svar från Kurt Nord 2011-01-26 22:22
Den upphöjda ringen som sitter runt ratten finns inte på originalet. Förhoppningsvis är den så pass hög att man inte kommer åt ratten från sidan (vilket man gör hela tiden utan ring).
Greppet har jag inget problem med men den lättsnurrade ratten är irriterande. Du måste berätta hur dessa lösningar funkar när du har testat! Annars en riktigt trevlig kamera, den bästa kompakten jag har haft.
Det skulle nog kännas bekvämare med en upphöjning på ringen till vänster om hjulet. Att vila tummen på, alltså. Ingen risk för oavsiktlig ändring av inställningar.