Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

Dagens övning - "Sprintfoto"

Jag föredrar normalt att vara själv när jag fotograferar. Att ta god tid på mig, koppla på fotoblicken och bli lite lagom introvert. Nu fungerar ju det rätt dåligt om man har andra människor omkring sig som förväntar sig ett visst mått av socialt umgänge, så jag kan ibland känna mig lite kluven när jag har kameran med mig i andra sammanhang än rent fotografiska (fotografera eller umgås/delta).

Idag testade jag en ny approach när jag tog lördagspromenaden med Maria. Jag bestämde att huvudsyftet med dagens aktivitet var lördagspromenad. Fotograferandet var en sidoaktivitet som skulle göras på minsta möjliga påverkan på själva promenerandet. D.v.s. när det dök upp ett möjligt motiv gällde det att klara av det snabbt som ögat. Inte stå och fundera över komposition och bildvinklar medan Maria otåligt väntade 50 meter framför.

Det fungerade väl si sådär, men det var intressant att bara tillåta sig en kort stund vid varje fototillfälle och sedan att släppa och gå vidare. Det tvingade mig att närma mig motivet på ett annat sätt än vanligt. D.v.s. fokusera på att snabbt komma till skott i stället för att hitta den optimala bilden.

Bestämde också att fotoradarn idag skulle vara inställd på form, linjer, mönster och liknande (dvs inte människor). Här är några bilder från dagens promenad från hemmet i Solberga till Stockholms Auktionsverk på Östermalm.

 

Bild 1: Essingeleden/Årstalänken. Hmm - en brobild vem kan ha inspirerat mig till detta?

 

Bild 2: Den nya Årstabron

 

Bild 3: Södermalm - detalj från byggnad

 

Bild 4: Nybrogatan - Installationen är ett samarbete mellan fastighetsägaren och gatu- och fastighetskontoret i Stockholm ;)


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll

Kurt

Inlagt 2011-02-12 22:18 | Läst 2524 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Men titta vilka fina bilder :-)
Särkilt den första då ;-)
//Claes
Svar från Kurt Nord 2011-02-13 12:07
Ja man kan ju undra :)
Många sköna linjer i brobilden!
Känner igen det där. Skall man fotografera får man gå ensam. Och det är ju också lite tråkigt, för det är inte alltid som motivet dyker upp direkt.
Tycker du lyckades bra med sprintfotot!
Svar från Kurt Nord 2011-02-13 20:51
Tackar :) Håller med, motiv kan vara lite tjuriga ibland.