Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

Fotomässan 2010 - nu är det slutprylat

Fotomässan blev bara ytterligare en påminnelse om att det är dags att börja ta itu med bildskapandet i stället för hålla på med förhalande förberedelser i form av prylkomplettering. Jag hittade inte en endaste pryl på mässan som behövde införskaffas innan bildskapandet kan påbörjas. Jag behöver inte ens köpa någon fotobok då jag har ett antal böcker hemma som jag inte är klar med.

Så, dags att flytta fokus från de trygga prylarna och ge sig ut bland de mer svårkontrollerade delarna av skapandeprocessen. Vad skall jag fotografera och varför. För vem fotograferar jag och hur vill jag visa mina bilder. Dags att börja jobba :)

Nu hade jag en trevlig dag ändå. Det var kul att se alla bilder även om det var svårt att hålla uppe koncentrationen hela vägen. Det är mycket bilder.

Hade med mig min fickvänliga Canon S95 om anteckningskamera. Håller som bäst på att bekanta mig med kamerans gränser när det gäller vilka iso-värden som är användbara. Bilderna är beskurna och justerade i Lightroom.

Man blir lite matt när man stiger in i hallen första gången. Det tar en stund innan man har koll på var allt finns (Iso 250).

 

 

Det fanns många prylar att fingra på (Iso 800).

 

Sen fanns det mycket annat att titta på. Studiofoto har verkligen kommit startkt de senaste åren (Iso 800).

 

 

Lyssnade på Frans Lanting som berättade om sitt bildskapande och historien bakom ett antal bilder. Det som framför allt slog mig var hans  sätt att inte nöja sig med den första bilden eller bildlösningen. Hur han frågade sig själv, visar den här bilden det som jag eller min uppdragsgivare vill berätta. Hur skulle vi kunna ändra för att få bilden att fungera ännu bättre (Iso 800).

 

Det var fler än jag som lyssande (Iso 800).

 

Det fanns mycket bilder att titta på och det tog sin tid att ta sig igenom alla skrymslen och vrår (Iso 400)

 

Det går ju alltid att sno lite idéer (Iso 800).

 

Här berättar Kurre om den fantastiskt trevliga fotoklubben MGFK. Midsommargårdens fotoklubb vid Telefonplan -  http://mgfk.se/. I bakgrunden syns några av fotklubbens bilder.

 

De privata bestyren fixades i skogen (Iso 800)

 

Försökte hitta nya spännande vinklar på mässupplevelsen (Iso 800)

 

Efter klockan fem började det tunna ut. Canon-folket fick lite tid för småprat (Iso 800)

Promenerade sedan hemåt ganska nöjd och belåten ändå.

Ha det bra

Kurt

Inlagt 2010-11-27 23:10 | Läst 2242 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?