Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

Fotvandring till Galleri Kontrast och Nordens Fotoskolas examensutställning

Lyckades övertyga Maria att söndagspromenaden med fördel kunde styra in till Hornsgatan och galleri Kontrast så vi kunde titta på examensutställningen. Valde 35:an som dagens objektiv. Tryckte igång "My Tracks" på Androiden och så bar det av från Solberga ner mot Västberga industriområde.

Västberga industriområde - Januari 2011

Bild 1: Västberga industriområde.

Träffar där en man som står och muttrar över en avsågad bom. Tidigare har tjuvarna tydligen nöjt sig med att klippa av låset eller kedjan. Det visar sig vara en pratsam man och vi får en inblick i hur man jagar tjuvar med truck, hur man trimmar en Zündapp och diverse andra historier.

Vi lyckas till slut slita oss loss för fortsatt färd norrut. Vi tar Årstabron in till Söder.

Årstaviken - januari 2011 - a

Bild 2: Årstaviken från Årstabron. Han trillade inte i.

Har lite svårt att koncentrera mig på själva promenerandet då det finns väldigt mycket intressant att titta på genom kameraögat.

Årstaviken - januari 2011 - b

Bild 3: Årstaviken från Årstabron. Alla fotografer måste ha en bild med bojar på rad.

Precis när vi kommer över till Söder ser vi en skylt med "Fika". Den står utanför Ekermanska malmgården. Det visar sig att Högalids Hembygdsförening serverar fika där varje Söndag. Vi går in och fyller på depåerna inför galleribesöket.

Bild 4: Ekermanska malmgården. I entrén finns en liten loppis med allt möjligt.

Vi tog oss sedan ner till Galleri Kontrast med raska steg. Återanvänder inlägget jag gjorde i diskussionen som följde på Magnus Fröderberg artikel om utställningen.

"Tittade in på Galleri Kontrast idag för att titta på utställningen. Huvudintrycket var att alla utställarna hade fått ihop berättelser som fungerade. Flera var riktigt starka och det var spännande att se hur man hade jobbat för att försöka hitta ett formspråk som passade den berättelse som skulle berättas.

Debatten om bilden på damen med katten hamnar ju lite fel då bilden ingår i en serie med flera bilder och den är ju då inte vald och framtagen för att stå på egna ben. Personligen tyckte jag bildserien där den ingår var intressant då den lyckades koppla ihop den lite mytiska s/m-kulturen med en alldeles vanlig vardag bland alldeles vanliga människor.

Nu måste ju eleverna ändå tyckt att bilden representerade det tema som de jobbade med (Jag och mitt djur) på ett bra sätt då de valt den som omslagsbild till katalogen.

Ett den visas på FS startsida tycker jag att vi får tåla och vi får ju också tåla att bilden diskuteras :)"

Stängde av loggningen i "My Tracks" och såg att vi promenerat 10 km.

Vill man även få Marias syn på utställningen kan ni läsa det i hennes blogg http://meningsbyggnad.wordpress.com/2011/01/24/jag-och-mitt-djur/

Besök gärna utställningen det är den värd. Det behöver inte bli så dyrt heller då inträdet är frivilligt :)

Ha det bra

Kurt

Inlagt 2011-01-24 21:23 | Läst 2952 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag gillar bilderna uppifrån bron.
Bojarna är trevliga, men isrännan med skridskoåkaren blir min favorit här.
Mvh /Claes
Svar från Kurt Nord 2011-01-25 18:48
Kul att du gillar brobilderna :)
Kanske dags för brofotografen Claes att ta sig söder om staden för att utforska Årstabroarnas potential som objekt.