.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Utflykt till Grönsöö med vänner och en D800

Blir det inte lätt ett lite spretigt resultat när man försöker fotografera och vara social samtidigt. Tänkte på det när jag gick igenom bilderna från en utflykt till Grönsöö tillsammans med fru och goda vänner. Man har liksom inget fokus utan skjuter lite vilt på allt som dyker upp som en potentiell bild. Samtidigt ska man ju umgås med sitt sällskap, så det går ju inte att grotta ned sig hur länge som helst i en bildidé. Bilderna känns ofta så här efteråt lite halvfärdiga då man skulle kunna jobbat mer med bilden på plats.

Nåja det blev lite snaps för att dokumentera utfärden:

Bild 1 - Under Drottning Kristinas lind planterad 1623

 

Bild 2 - Marita hade en alldeles ny smartphone med kamera och plåtade vilt

 

Bild 3 - Intill butiken finns några mindre utställningslokaler. I den ena visades fotografi av Georg Oddner.  Många fina bilder. I den andra visades textil från slottets linneförråd.

 

Bild 4 - Grönsöö ägs och drivs av familjen von Ehrenheim och Grönsöö kulturhistoriska stiftelse. Här har vi Jacob von Ehrenheim (grön tröja) som guidar runt i slottet.

 

När man är ute bland folk kan man ju alltid slå på sin "gatufotoblick"

Bild 5 - "Och här uppe ser ni...".

 

Och så är det ju svårt att låta bli att ta vykortsbilder när man befinner sig i vackra omgivningar. Jag försöker minimera denna typen av bilder då det oftast finns bättre vykortsbilder tagna av andra inhyrda fotografer att tillgå.

Bild 6 - Efter den guidade turen kunde man fika ute i brännvinsbränneriet. Mycket trevligt och gott, det mesta hembakat tror jag.

 

Bild 7 - När man ändå håller på med vykortsbilder kan man ju dra på för fullt ;) Bilden tagen från den lilla blomstergården.

 

Den här bilden funkade bättre som svartvit och då blev det som ett vykort från 30-talet :)

Bild 8 - Slottet med den lilla dammen i förgrunden.

 

Sen dyker det ju under färden upp lite andra motiv som måste fotograferas. Har i efterhand försökt fundera ut varför jag tog bilden och sedan jobba med bilden i Lightroom för att förstärka det som fick mig att stanna upp.

Bild 9 - Kontrasterna - behöver jag säga något mer?

 

Bild 10 - Tvekade länge om jag skulle bry mig om att ta den här bilden. Jag har tagit den tidigare, varenda fotograf med lite konstnärliga ambitioner har tagit den. Behövs det en bild till av det här motivet? Hmmm, ja, tydligen...

 

Bild 11 - Veckholms kyrka på vägen till Grönsöö. Det rosagrå mot de gröna tonerna var snyggt och dessutom en dödskalle som ger lite dramatik till bilden ;)

 

Det var allt mina vänner

Ha det bra

Kurt

Postat 2012-07-04 22:08 | Läst 1733 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera