Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Ibland blir det nästan ett magiskt ljus i staden - Försök till kvällsfotografering med Canon S95

Inte långt från vårt hus, strax söder om Stockholm, ligger det ett ganska stort fält. Det finns några mindre vägar med gatubelysning på ena sidan av fältet, men annars finns ingen belysning här. Ljuset på fältet består därför bara av det ljus som reflekteras från den omgivande staden. Har vi sedan en mulen dag med snö på marken blir ljuset nästan magiskt. Det bara finns, men det går inte att se varifrån det kommer.

Igår kväll passerade vi fältet på väg hem från en utflykt till Fotografiska och ljuset var så där magiskt. Det går liksom inte att låta bli att ta några bilder även om man vet att resultatet troligen inte kommer att bli så där lysande. Jag har tagit kvällsbilder tidigare med min Canon S95 och vet att det lätt blir lite grusigt (ISO 800 och uppåt) alternativt suddigt (när slutartiderna drar iväg).

Laddade in bilderna i Lightroom idag och hittade faktiskt några som inte var allt för suddiga eller gryniga. Fick väl kanske inte fram det magiska ljuset riktigt, men är rätt nöjd ändå :)

Bild 1. Påpälsad modell på fält i Solberga (0,3 sek handhållet)


Bild 2. Under häggmispeln på fält i Solberga (0,5 sek stöd mot soffa)

Ha det bra

Kurt

PS. Alla bilder tagna på ISO 500

Inlagt 2012-01-28 17:49 | Läst 2181 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?