Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Mallorca - gatufoto eller semesterbilder

Vi grymtar ju lite till mans/kvinns att gatulivet idag inte är så där värst sprudlande och spännande längre. Att teve, Internet och andra samhällsförändringar avfolkat det offentliga rummet mer och mer och att det inte finns så mycket spännande att fotografera längre.

Kom att tänka på det här under min vecka på Mallorca då jag insåg att jag ganska ofta befann mig i miljöer där det hände saker. På stranden, i städerna och på utfärderna. Ofta är man ju på resan fascinerad av allt det nya och så fotograferar man spännande hus, vackra vyer och exotiska sevärdheter. Då är det ju lätt hänt att man inte ser det som händer här och nu framför näsan på en.

Jag hade bestämt att veckan på Mallorca skulle vara ren avkoppling. Ingen dator, inget Internet och inget krav på att vara en kreativ fotograf och ta fantastiska bilder. D.v.s. en Canon S95 och min gamla Nikon D300 med 18-200 fick följa med för dokumentation och lustfotografering (om jag skulle få lust att att ta en fototur). Det blev mest den lilla Canon-kameran som fick arbeta då D300:an inte är något man släpar med så där lättvindigt i drygt 30 graders  värme.

Här är några mindre exotiska bilder från min vecka på Mallorca.

Bild 1 - Port d'Alcudia - I väntan på bussen (Canon S95)


 Bild 2 - Serra de Tramuntana - Paus med utsikt (Canon S95)

 

Bild 3 - Alcudia - Shopping (Nikon D300)


Bild 4 - Alcudia - Bakgata (Nikon D300)

 

Bild 5 - Port d'Alcudia - Vid strandbaren (Canon S95)

 

Bild 6 - Port d'Alcudia - Vid stranden (Nikon D300)

 

Upptäckte att de flesta av mina "vardagsbilder" fungerade bättre i svartvitt. Jag vet inte om det beror på att motivområdet i gör sig bäst i svartvitt eller om jag som gammal svartvittfotograf  inte ser bilderna som bygger på färg.

Hittade i alla fall en bild som bara fungerar i färg.

Bild 7 - På väg mot Puerto Soller (Canon S95)

 

Det var allt för idag. Jag kanske återkommer lite senare med lite mer turistiska bilder från resan.

Ha det bra

Kurt


Inlagt 2012-07-16 12:08 | Läst 2602 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Bra bilder som gör susen i svartvitt tycker jag :) Tack för att du delade av dig
Svar från Kurt Nord 2012-07-17 13:11
Kul att du gillade bilderna :)
Snyggt med svartvitt!
Svar från Kurt Nord 2012-07-17 13:12
Svartvitt är inte så dumt.
Kul med svartvitt ibland. Men som sagt, vissa bilder passar bäst i färg. Intressant att se hur bra S95:an står sig mot Nikon D300.