Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Prideparad - bögar, kyssar, hundar, publik och bananer (med mera)

OBS - Inget naket, ingen parad och ingen färg.  Om man var lagd åt det hållet kanske man kunde kalla det gatufoto, men nu går vi inte in på det.

Det här var min första parad och huvudsyftet med utflykten var att titta på paraden, inte att fylla på bildpoolen för kommande fototävlingar. Det var dessutom rejält varmt så det var bara att ta det lugnt och njuta av tillvaron. Plockade med mig systemkameran och 24-70:an för att roa mig medan jag väntade på att paraden skulle ta sig ned till Skeppsbron.

Funderade under tiden lite kring det här med att fotografera spektakel. Det är ju på något sätt både enkelt och svårt. Enkelt då det finns en massa intressanta saker att fylla bilden med. Svårt då det är så enkelt att fastna i de mest uppenbara bildlösningarna och komma hem med samma bilder som alla andra. D.v.s. hur hittar man sin egen berättelse bland alla starka uttryck? För att slippa tänka på det valde jag att fokusera annat än själva paraden ;) 

Bild 1 - Slussen. De kommersiella marknadskrafterna är på hugget

 

Bild 2 - Österlånggatan kändes idag som en bakgata.

 

Bild 3 - Skeppsbron. Första kyssen.

 

Bild 4 - Skeppsbron. Hmm - undrar om de försökte flörta med mig.

 

Bild 5 - Skeppsbron.

 

Bild 6 - Skeppsbron.

 

Bild 7 - Skeppsbron. Andra kyssen.

Bild 8 - Skeppsbron.

 

Bild 9 - Liljeholmen. Hmm - jag vet inte riktigt hur jag tänkte här.

 

Annars var det folkligt, festligt och fullsatt. Kontrasten mot hur det är på andra ställen i världen blir en dag som denna så enorm stor. Det härligt att känna den positiva energin bland både deltagare och publik och jag kommer gärna tillbaka igen :)

Ha det bra och ta hand om varandra.

Kurt

föregående blogginlägg

Inlagt 2013-08-06 21:13 | Läst 2235 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härligt att du lyfter blicken och ser annat än paraden... som känns lite uttjatad innan den ens gått av staplen... man vet vad som komma skall... Jag tror att det händer mer spännande runtomkring.... Och jag gillar din andra bild med de två kvinnornas "proud parad".... "Grabbarna på flaket", skulle jag inte köpa en bil utav.... :) Kanske plåtar jag nästa år, eller så kikar jag in på årets eller förra årets blogg igen.... :) //Peter
Svar från Kurt Nord 2013-08-07 20:35
Och det fina är ju att man har lite tid på sig att bestämma sig hur man vill göra nästa år :)
Hej Kurt!

Bra att ha en idé att följa. Tycker du lyckats bra.

Jag gillar sista bilden skarpt. Kan inte riktigt förklara varför men tycker den sticker ut bland de andra.

Ha de!

Daniel

Skall snart få testa en begagnad 24-70. Är det ett objektiv du är nöjd med, använder mycket?
Svar från Kurt Nord 2013-08-07 20:46
Man behöver nästan inget annat objektiv då man löser de flesta uppgifterna med det (förutom kanske sport och natur då). Det är å andra sidan lätt att bli lite lat och inte ta med sig sina andra objektiv som kanske skulle kunna funkat ännu bättre. Jag är mycket nöjd med objektivet trots att det är en rejäl klump att släpa på.

Kul att du också såg något i bananbilden :)