Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

Ny i klassen på Ellens

Jag har under mitt bloggläsandet här på FS det senaste året läst om fototräffarna på Ellens som verkade vara trevliga tillställningar. Har funderat på att gå dit och hälsa på tidigare, men det har liksom inte blivit av. Nu var det terminsstart och jag tog mig i kragen och smet från jobbet.

Det var tydligen fler än jag som tagit sig i kragen för det var knökfullt med fotointresserade pojkar i varierande åldrar (några damer såg jag inte på min kant). Båda veteraner och nya i klassen.

Fikat var gott och de deltagare jag han prata med var trevliga, så det blir säker fler besök.

Jag bestämde mig för att redan från början komma ut som digitalfotograf och placerade djärvt min Canon S95 på bordet bland alla klassiska analogkameror. Jag Tog några dokumentationsbilder, men det var lite svårt att få skärpa i bilderna då slutartiden låg på 1/4 och alla pratade och gestikulerade vilt. Här är några bilder som blev någorlunda skarpa. Alla bilder tagna på ISO 400 och efterbehandlade i Lightroom 3.

Bild 1: Trevliga bordskamrater

 

Bild 2: "Där är anslutningen för trådutlösaren"

 

Bild 3: Slutartiderna blev långa så man var tvungen att vara stadig på handen.

 

Bild 4: Midsommargårdens Fotoklubb var väl representerad.

 

Bild 5: Här är en bild på de jag inte han prata med.

Det blev en trevlig eftermiddag.

Ha det bra

Kurt

Inlagt 2011-01-27 22:29 | Läst 2933 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Du fick ju fram riktigt bra bilder i den skumma lokalen.
Svar från Kurt Nord 2011-01-27 22:56
Ja, för att vara en fickkamera funkar den riktigt bra :)
Det är ofta väldigt skumt där borta och nästan omöjligt att ta bilder. Jag tog ingen bild alls den här gången. Det blir bättre framåt sommaren...
Svar från Kurt Nord 2011-01-28 06:47
Det är lite av en utmaning att ta bilder så här års. Det skall bli skönt när det blir ljusare :)