Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

S95 och Einstürzende Neubauten

Jag har uppgraderat min fickkamera från en Canon Ixus 85 IS till en Canon S95. Igår fick den följa med till Södra Teatern och en kväll med Einstürzende Neubauten.

Det tog stopp redan i trappen upp till Södra Bar. Hittade en soffa och förströdde mig med att fotografera folk.

 

Vi blev till slut insläppta och hittade en plats högt upp på andra rad längst fram. En bra plats för att studera allt som hände på scen och det som hände nere på parkett. Det såg nästan lite Science-fiction-artat med alla skärmar som lyste där nere i pausen.

 

Vi avslutade med en öl eller två på Södra Bar med några vänner. Barerna har ändrat karaktär sista åren tycker jag. Mer åt mysigt vardagsrum (som här) eller mot ungdomsgårdshållet med pingisbord (Trädgården under Skanstullsbron).

 

Är för övrigt hemskt nöjd med min S95. Går ned i bakfickan på ett par jeans och tar nästan lika bra bilder som min något mer skrymmande Nikon D300. Funderade först på G12 men ångrar inte ett ögonblick att jag valde bakficka framför finesser. Och ja, det går att ställa in bländaren med en ring runt objektivet ;)

Nu väntar jag bara på att Adobe skall få tummen ur och uppgradera Lightroom så att jag kan använda RAW-läget.

/Kurt

 

Inlagt 2010-11-07 15:45 | Läst 5565 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder! Håller med om att s95 är en vass kompakt och till ett litet format. Är väldigt nöjd med min också och framförallt den ljusstarka sensorn som gör att blixtbilder ofta kan undvikas. En bra bild är en som blir tagen och är kameran för stor så får den ofta stanna hemma.
Trevlig kväll! Alexandra :-)
Svar från Kurt Nord 2010-11-07 17:04
Precis så är det.
Trevlig kväll själv :)
Finns redan en beta ute. Funkar Canon!
Svar från Kurt Nord 2010-11-07 18:21
Oh ho - den skall jag ta mig en titt på. Tackar!
Funderar på att uppgradera min 980 IS som jag inte är helt nöjd med
Får titta lite på S95 verkar det.
Svar från Kurt Nord 2010-11-07 18:34
Stod länge och tvekade mellan en S95:an och Panasonic LX5 som kanske är en något mer kompetent kamera. Tillslut fick bakfickssmidigheten avgöra. LX5 är större och har löst objektivlock. :)
hmm... inte en enda bild på blixa...
Svar från Kurt Nord 2010-11-07 22:30
Haha - valde att uppleva musiken i stället för att försöka dokumentera. Det var åtminstone fyra fotografer som krälade runt nedanför scenen och tog bilder så jag tyckte inte jag behövde ;)
Jag har dock en något rörelseoskarp bild på bandet och Blixa, men den var väl inte sådär fantastisk och fick inte komma med i bloggen.