Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Förvarning om ny utmaning: Fotografera folkhemmet!

Mot slutet av oktober 2022 blir det inlämning för nya utmaningen: Fotografera folkhemmet!  Den går ut på att fotografera stadsmiljöer från folkhemsepoken, låt oss säga sent 1930-tal fram till (men inte inklusive) miljonprogrammets mest storskaliga och industrialiserade delar. Detaljer om utmaningen, det fina förstapriset med mera kommer senare.

Bilderna ska förstås passa inom Cityscapes inriktning, alltså varken gatufoto eller renodlat arkitekturfoto utan stadsmiljö.

Den här förvarningen ska ge den som är intresserad chansen att fotografera medan det ännu är ljust på dagarna. Det går förstås bra att plåta också under svårare omständigheter.

Tomas Nyström, ordförande i Svenska Byggnadsvårdsföreningen, har åtagit sig uppdraget som domare. Han är arkitekt och stadsbyggare till professionen och intresserad amatörfotograf. Har egen kamera sen åttaårsåldern. Bor i Linköping, jobbar i Norrköping. Han bestämmer enväldigt, men jag tror att han håller sig till klassisk bedömning: Vad har bilden att säga? Hur säger den det?

Tomas Nyström. Foto Svenska Byggnadsvårdsföreningen.

Inlagt 2022-08-20 13:22 | Läst 657 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Klassisk bedömning är bra bedömning! :)
/B
Svar från Måns H 2022-08-20 22:16
Jag tror som du! Och känner Tomas sen länge. Det här blir bra.
Spännande!
Svar från Måns H 2022-08-20 22:16
Välkommen att delta!
Folkhemmet är en av de viktigaste tilldragelserna i landets 19-hundratalshistoria, så det är en intressant utmaning, kanske att samla i en bok?
Svar från Måns H 2022-08-20 22:21
Tack Stefan! Viktig epok, ja!

Samla i en bok? Hmmmmm........ska tänka på det.........dels behövs medgivande, sen finansiering, sen att göra boken ....... ska tänka på saken!

Primärt är ju tanken att ha en intressant utmaning för gruppmedlemmarna och en bra bedömning.
Hej. Jättefint bildprojekt. Jag måste utmana mig att besöka de områden i Eskilstuna jag sett växa fram. Kanske kan hitta något att förmedla i bild. Hälsar NL
Svar från Måns H 2022-08-21 18:13
Hoppas och tror att du antar utmaningen! Och att du plåtar sånt du har en relation till låter bra. JKag ska bara stämma av några detaljer, lägger sen upp anvisningar för hut man laddar upp. Välkommen!