Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Inte påkörd

Plötsligt studsade två tjejer och en elsparkcykel ner vid sidan av mej på trottoaren. Dom verkade oskadda men ropade ändå "beställ ambulans".  Jag pratade lite med dom. Om man nu varit jävligt dum och åkt på trottoaren fast man inte får, är det då rätt att beställa ambulans? Det var ditt fel att vi åkte omkull sa dom, du stod i vägen. Att åka på gatan går inte, då blir man påkörd. Hej då! sa dom och fortsatte. På trottoaren.

Jag fortsatte hem och tog fram kameran och gick ut för att dokumentera dagsläget i asfaltdjungeln. Alla bilderna tagna inom 25 meter från min ytterdörr

Den här gentlemannen framför sin Voi på cykelbanan och har god uppsikt!

Här åker man 2 för 1 och den tredje på gångbanan

Kommer nån från vänster? Vad gör vi då?

Det gick bra den här gången

Den här mannen på motordriven skateboard körde rally, utnyttjade hela gatubredden från fasad till fasad. Just här valde han körbanan.

Bil, buss och så det nya normala, 2 personer på 1 elsparkcykel.

Inlagt 2021-06-15 08:52 | Läst 796 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Reportage från verkligheten! Näst sista bilden e min favo!
/B
Svar från Måns H 2021-06-15 12:42
Tack Bengt! Min också! Skärpa är ett borgerligt påfund! Men kollade nyss bilden igen, det finns lite detaljer där typ hur han tittar. Jag kanske finlirar lite. NY VERSION inlagd 00.30 16 juni.
Måste nog tillägga, att de e konstigt att man låtit de här elcyklarna bli etablerade lekfordon!
/B
Sven Blomquist 2021-06-15 20:58
Konstigt, nä svagt av våra politiker. Skamligt svagt!
Svar från Måns H 2021-06-15 21:30
@ Bengt och Sven: Och att det de facto blivit OK att åka på trottoarerna. Jag läste Vois instruktioner, dom jollrade som till bäbisar: "Cykelbanan är din vän".

Kommer ihåg för cirka 50 år sen då en kille åkte motordrivna rullskridskor på Kungsgatan i Stockholm. Polisen ingrep och konfiskerade prylarna. De var inte typgodkända och saknade såväl bromsanordning som säkerhetsbälten konstaterade polismannen och fick skrattarna på sin sida.
ztenlund 2021-06-16 11:24
Det är något av företagen i Stockholm där det står på själva "skotern" att man inte ska köra på gångbanor. Jag har dock inte noterat att just dessa körs mindre än andra på sådana...
Man får inte tala i klartext, eller använda "hårda" ord till ungdomar heller, då kan dom få skador för livet! ;)
B)

Ps. Det bästa e väl att rösta bort de här "stadselcykelpartierna" ! :)
ztenlund 2021-06-16 11:30
Enligt sådana partier borde väl lösningen vara att även göra gångbanan omöjlig att gå på, precis som man ägnar sig åt att systematiskt förstöra gatorna och försöka slå sönder hjulupphängningarna på bilarna. Jag har börjat undra varför man alls lagar gatubeläggningen mellan fartguppen, även om man inte är alltför flitig, för det borde vara långt billigare att helt enkelt bara låta gatan förfalla med en massa stora potthål o dyl. Då behöver man inte lägga miljontals kronor på fartgupp, eftersom de anordnar sig själva.