OmTag

Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Det var ett tag sedan

Det var ju drygt två år sedan jag flyttade mitt bloggande från fotosidan till blogger. Jag har väl inga planer på att flytta tillbaks, däremot kommer jag att skriva något inlägg då och då där det handlar mer renodlat om fotografi.

De främsta anledningarna till att jag flyttade var att jag dels skriver en hel del som inte har så mycket med fotografi att göra och dels att jag har en hel del vänner utanför fotosvängen. Nu har de ju sänkt priset så pass på plus-medlemskap att jag tänkte att jag kunde gå med igen och dessutom får jag ju tillgång till mina gamla blogginlägg vilket kan vara kul.

När jag lämnade fotosidan för drygt två år sedan hade jag just förlorat min gamla livskamrat colliehunden Sally. Det har runnit en hel del vatten under broarna sedan dess och nu har jag sedan drygt ett år en ny kompis, colliekillen Tobbe. De som till äventyrs är intresserade av vad jag har haft för mig kan gå in på min andra blogg och titta där.

En del kameror har kommit och gått de senaste åren, från att vara i huvudsak analogfotograf med svartvitt i kameran har jag styrt om till att vara en digitalfotograf som dessutom gärna plåtar i färg. När jag skrev sist här på fotosidan hade jag just gjort mig av med min Nikon D7100 och skaffat en Fujifilm X100T. Trots att jag haft digitalkameror hela tiden sedan dess barndom så var det först med X100:an som jag fick en kamera som jag gillade så pass att Leicorna blev mer eller mindre pensionerade.

När nya hunden kom ville jag även ha en kamera som var snabbare, valpar har ju en tendens att röra sig lite hastigt och oplanerat, och jag ville också kunna använda lite olika brännvidder. En Nikon D750 införskaffades och den är jag riktigt nöjd med. Den Nikon 50/1,8G (en trevlig glugg för sitt pris) som jag köpte samtidigt som kameran kompletterades först med en Sigma 35/1,4 ART för att senare ersättas av en Sigma 50/1,4 ART, riktigt bra gluggar bägge Sigmagluggarna. Skaffade även en Nikon 105/2,0 DC, ett av de bästa objektiv jag plåtat med, underbar skärpa och ännu underbarare oskärpa.

Nu har jag nyligen uppdaterat Fujin till en X100F också som jag anser är förbättrad på alla för mig viktiga punkter, den är bättre att plåta med när det är mörkt helt enkelt. Kommer att skriva något inlägg ibland när jag har något att säga eller tycka om fotografi, vi ses.

Postat 2017-12-18 04:34 | Läst 1104 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera