OmTag

Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Några svartvita igen.

Några bilder från promenaden nyss. Jag håller på och laborerar lite med det svartvita för att försöka få fram känslan jag eftersöker.

Då varje bild är unik så blir det en hel del olika inställningar i konverteringen, som jag alltid gör i Silver Efex. Detta är en skillnad mot när jag plåtar färg, i färg plåtar jag mycket mer rakt av ”som det ser ut”. I svartvitt gjorde jag det mer tidigare och även när jag plåtar med större format, men nu tycker jag om att mer försöka finna ett uttryck i bilden där motiv och bildbehandlingen sammantaget bidrar med lika viktiga delar av totalen.

Jag upplever också att jag kan ”skruva” mer i bildbehandlingen i svartvitt utan att bilden blir kitsch än när jag jobbar med en färgbild. I färg blir det lätt ”Sagan om ringen” om jag tar i vid bildbehandlingen tycker jag. Nu finns ju dem som är duktiga på färg och kan använda färgen på samma sätt som jag försöker göra med det svartvita, men jag är inte en av dem.

Postat 2024-04-02 01:50 | Läst 349 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4