En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Den lille svarte är besviken på delar av mänskligheten.

-Husse, brukar inte människor säga de står över oss djur för de är mycket smartare?

-Jo många människor säger så Kasper. Fast jag vet inte riktigt om det är korrekt att påstå det. Mycket av det elände som finns är det människan som ställer till. Utan så många människor skulle vårt klot nog vara en bättre plats. Åtminsone för djuren.

-Varför slänger många så mycket skräp ute i naturen som kan skada oss djur? Varför tar de inte skräpet med sig hem. Om de orkar släpa på det en väg kan de väl orka släpa på det hem också?

-Jo jag vet Kasper. De som lämnar engångsgrillar, skräp och krossade flaskor kvar efter sig är verkligen inte smarta. Betydligt dummare än du är Kasper.

-Ja nu får jag inte springa runt i vattnet på 14 dagar bara för någon idiot hade krossat en flaska i det höga gräset jag hade så kul i. 

-Du hade verkligen otur där Kasper. Nu får du ha bandage och strumpan på dig till de tagit stygnen och tassen läkt ordentligt.

-Ja det gjorde väldigt ont. Sedan var det inte kul att behöva åka till veterinären och bli sövd och sydd i tassen. Fast värst är det att inte kunna springa runt som vanligt. Nu måste jag ibland springa på bara tre ben eftersom det gör ont i tassen. Sedan för jag ju inte heller blöta ner tassen. Att inte få springa runt i vattnet suger ordentligt. 

-Ungefär 10 dagar kvar Kasper till de tar stygnen. Någon dag efter det så kan vi nog besöka havet igen. Då skall du få springa så länge du orkar.

-De som slänger skräp i naturen är verkligen inte bättre än svin tycker jag husse.

-Jag fick en idé förresten. Vi två skall kanske skriva till han Jimmy Åkesson. Han och hans parti tycker ju att Sverige är en plats som gud har kysst. De säger de vill hålla Sverige rent. De har massor av förslag på det. Så om de började med skräpet vore det ju bra. Vi föreslår att alla som slänger skräp förlorar sitt medborgarskap och blir utvisade på livstid. Då får de som slänger skräp hålla till någon annastans och skräpa ner och Sverige blir rent som edens lustgård. 

-Ja det skulle vara bra för Sveriges djur husse.

-Kasper du skall inte alltid ta allt jag säger på allvar. Ibland skojar jag med dig. Det kallas skämt.

-Du har också gått runt och funderat i flera dagar husse. Har du också ont någonstans?

-Nej jag har inte ont. Jag har ett så kallat i-landsproblem. Alltså något som egentligen inte är något problem. Inget jag absolut måste lösa. Fast något jag funderar över. Jag funderar på om jag skall sälja av alla mina grejor till min stora kamera och satsa helt på Fuji. Det skulle göra att jag hade färre prylar och inte lika mycket att släpa på. Speciellt när vi är ute och reser.

För titta här på några bilder från i år.

Göteborgs hamn

Keela

Son och sonson

Kasper som valp

Chleo

Kurdisk bröllopsmiddag

Höno

-Ser du någon skillnad på bilderna Kasper? Kan du se vilken kamera jag använt?

-Bilden med mig på är förstås bäst. De med Chleo och Keela kan du slänga husse.

-Problemet är att jag inte ser själv vilken kamera jag använt. Det blir lika många bra och dåliga bilder oavsett vilken jag använder. Det är det som är problemet.

Fast jag har bestämt mig för vad jag skall göra. Först sätta munkavel på prylnisse. Sedan inte göra någonting på ett tag.  Det får mogna fram. Finns inga skäl att stressa fram ett beslut.

Du får fortsätta att ta det lugnt och vara knähund några dagar till.

Nu går vi ut och ser om du klarar promenaden runt vårt berg. 

Inlagt 2016-07-10 19:03 | Läst 772 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Härligt med trevliga husdjur man kan fota med sina fina fotoprylar och den sista bilden är ju riktigt kanon! Våran lite mindre katt heter Casper och blir fotad rätt ofta med lite olika kameror också.
Håller med Kasper om att det är dumma och obetänksamma människor som skräpar ned och speciellt med krossade glasflaskor. Vi brukar ibland upptäcka det här i Lindesberg också det är särskilt efter veckosluten som det är mycket skräp på gångvägar och gräsytor.
Man kan ju hoppas att folk bättrar sig. Fina bilder och det är nog inte lätt att avgöra vilken kamera som har tagit vad.
Ha det gott/Stig
Kasper är klok och du kan hälsa honom astt jag är på hans sida!
Tack för kommentarerna. Jo han är en klok vovve den lille svarte.
Kom att tänka på min bror och svägerskas hund dom hade för ganska många år sen som också hette Kasper, senare hade dom även en katt vid namn Cleo.... ganska lik den på din bild, hunden var dock av helt annan modell.