En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Göteborgsdrömmen och lite lek med On1 raw

I morgon brakar det loss. EU-toppmötet i Göteborg. Scenen där gräddan av våra politiker skall få mingla och träffa gräddan av andra kollegor från 47 länder.

Det är ju trevligt att de kommer till Göteborg. Eller är det?

Till staden där gängkriminaliten frodas, där en släkt styr en hel stadsdel och man inte har råd att fixa gatorna och heller inte sandra trottoarer och gångvägar när det är halt. Istället gav man alla pensionärer halkskydd för 5-år sedan. Hoppas de har dem kvar för det blir inga nya.

Så här ser nog politikerna vår stad. (Förutom fimparna)

Nu kommer vår stad vara ockuperad av den största polisstyrkan någonsin i Sverige . Stora delar av staden kommer vara omöjlig att ta sig till. Så vi får hålla oss borta.

Volvo ber sina kontorsanställda att inte komma till jobbet. Om det nu överhuvudtaget går.

Kunder kommer undvika att ta sig till innerstaden och dessa restauranger och affärer. Innehavarna klagar och vill ha ersättning för den förlorade intäkten Fast det kommer givetvis inte på tal. Fast om ni mutar rätt tjänsteman kan det kanske bli ersättning trots allt. För så fungerar det i Muteborg.

Politikerna har en syn på Göteborg och vi som bor där ofta en helt annan. 

Så därför lekte jag lite med en bild från idag för att ge en mer realistisk bild. Göteborg är verkligen inget Shangri La. Polityren på Göteborgspolitikernas dröm om Göteborg är både repig och full med smuts.

I mitten på bilden står Gotha towers där politikerna kommer vara trygga och säkra medans området är tabu för oss medborgare. Nu fattas det bara att det blir våldsamma demonstrationer också. 

Detta kommer kosta några miljarder i slutändan i direkta kostnader för skattebetalarna och indirekta kostnader för förlorade intäkter för företag och privatpersoner. Fast det är vi också vana vid.

Politikerna har går på gång visat att det ofta blir mycket dyrare än de trodde från början. Det gäller spårvagnar, spårvagnshallar, broar, tågtunnlar och hästhoppningstävlingar för att nämna några aktuella exempel.

Fast nu har jag gnällt av mig.

Anledningen jag började leka med bilderna var att använda några funktioner i On1 raw av det mer kreativa slaget.  Bland annat textur, överstrålning (glow) samt en del andra verktyg.

Så låt mig visa ett par bilder på den Svarte tagna idag som jag vill ge en mer drömlik känsla.

Tror att det kan bli ganska läckert med lite övning. Lite mer kreativt än min vanliga typ av redigering.

Vad tror ni?

Go kväll från ett ockuperat Göteborg.

Inlagt 2017-11-15 23:01 | Läst 443 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Såg något som föreslog att förlägga spektaklet i fjällen. Då skulle det inte behövas varken mutor eller polis.
Sten
GW tyckte det skulle förläggas i Lappland, gillar GW! LO