En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

The long Cool song

Nu börjar tiden jag hatar. Tiden när det är hög ISO från morgon till kväll.

När  himlen på västkusten oftast är mörkgrå och det aldrig blir riktigt ljust. Fast har man en svart  djäkel så får man trots vädret gå ut. Det är väl här vi hundägare för bättre kondis än de som inte har en hund och lever någon månad längre med vår demens.  

En tid när björnen och en hel del andra djur förstått att det inte vettigt att vara vaken.

Så jag lyckades även få med mig min fru ut  på en promenad. Regnet droppar ner i små droppar på oss hela tiden. 

Hösten vid den här tiden är ju egentligen otroligt vacker. Om det bara fanns lite ljus,

Det är svårt att få till bilder i den här miljön.

Man vill gå hem, tända en brasa och dricka varm choklad med vispgrädde.

Fast den här aktiva hunden måste få springa lite annars käkar han upp alla husets skor.

Tittar man sig lite omkring så finns det trots det usla ljuset lite vackra motiv. Som nedför backen vi just klarat av.

Det finns naturligtvis också andra motiv i detta dystra ljus.

Fast man får leta efter dem.

Ibland dyker de bara upp och ber om att bli fotograferade.

Så visst kan det vara vackert också när allt är grått och regnet konstant kommer ned i fina droppar.

Nu är det vi snart hemma hemma och det är dags  för en varm kopp choklad och en macka med dansk illaluktande ost. Polarkaka med lite gamle Ole är inte dumt tycker jag och den svarte. Frun rynkar på näsan och väljer något annat. Sedan slår jag på på Deezer för att lyssna på Owe Törnqvist och the long cool song. Att min fru från Östterike ser ut som ett frågetecken varför jag spelar en sådan underlig låt får bara chokladen att smaka ändå bättre. Inte riktigt min vanliga musik.

http://tidido.com/a35184373731861/al55d702b813b521ef2289c660/t55d702b913b521ef2289c6d1

Bara ett sätt att ge tillbaka för alla underliga lustiga låtar jag tvingats att höra från Tirol på svår dialekt. Tiroler dialekt är inte att leka med.

Nu är hon ju från Wien men det kan vara detsamma. De pratar alla dialekt i det där landet.

Inlagt 2016-10-24 21:25 | Läst 1449 ggr. | Permalink
Visst kan det vara jobbigt med den långa mörka hösten särskilt som det är just nu med regn i flera dagar. Har väntat på få åka till skogen men det är ingen idè för där är det ännu mörkare. Jag har alltid gillat våra årstider för dom har alltid något att glädja naturfotografen med. En vinter besökte jag ett orrspel flera gånger, det var som mest -25 grader. Idag tycker jag vintern är jobbig ändå skulle jag vara beredd att flytta till t.ex. Jokkmokk.
Dina bilder är fantastiskt fina. Särskilt den tredje. Tyvärr har jag dåligt med liknande natur här. Närmast är Gysinge fem mil bort. Den fina bilden på din hustru och hunden är nog den som du kommer att tumma på längst. Gör sig bra i svartvitt. Naturbilder är bara för stunden.
Sten
Delar föregående skribents tyckande om fina höstbilder, även om jag själv skulle beskurit bort (säger man så?) trädet i vänsterkanten på bilden med frun och den lille svarte, som för övrigt inte verkar vara så liten längre.
Svar från Flash Gordon 2016-10-25 19:08
Den lille svarte har just fyllt 1 år. Så han är inte väldigt liten. Fast jämfört med min gamla Howavart är han en lättviktare. Ungefär 55 kilo mot Kapers idag 30. Han kommer nog lägga på sig lite mer msukler och växa på sig lite till. Hundar anses oftast som fullvuxna vid 18 månader.

När det gäller mina bilder var det bara några jag tog i det usla vädret. Inget som kommer gå till historien som årets bästa. Utan se det som dagens snapshots.
Själv gillade jag trädet där til vänster som gav en förgrund på ett annorlunda sätt.
Annars tycker jag fortfarande att mIna Fuji kameror ger Canon 5Ds r en god match. Lte sämre men så lite efter att vikten och storleken mer än vä kompenserar för det.
Nu är det bara det här med blixt som inte fungerar. Så länge det inte är löst tvingas jag att också ha kvar mina Canon kameror.
Om man fotograferar ett bröllop och gäster flyttar man konstant runt blixtarna. Då har man inte tid med smanuella inställningar. TTL måste vara träffsäkert och HSS behöver man för upplättningar i atarkt solsken.
Hoppas du själv är nöjd med din din X-PRO2.