~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

En intensiv fotohelg!


Så har man varit på foto-workshop i helgen. Fått lite välbehövlig ny inspiration. Dessutom provat på fotande fjärran från det jag brukar syssla med i vanliga fall! Denna workshop var för oss som tidigare gått grundkursen, och vi började med en repetition av grundkursen i rasande fart, inte helt fel.. :) Sedan fick vi vår första uppgift, att prova på produktfotografering utomhus.

Uppgift nr 1: Fota hela flaskan och (helst) hela huset.


Men usch vilken utfrätt himmel... synd att man inte fotade i RAW!


Inte bra, det blir liksom "Vilken alkis har ställt flaskan där"...

Uppgift nr 2: Försök att skapa en säljande produktbild!


Även fotografen har fastnat... konstaterar att det blir lite "Hitchcock" när man fotar en blank välvd yta!


Produktfotografering pågår...

Sedan blev det dags för det som visade sig vara det roligaste av allt,
Uppgift nr 3: Porträttfotande på olika sätt. Utomhus i motljus med upplättningsblixt. Och inne i studion, med lån av proffsblixtar och alla tillbehör... :)


Kursledare Stina sopar banan för sina entusiastiska elever! Men eftersom hon tyvärr inte fixat någon proffsmodell fick vi istället turas om att leka fotomodell, så de bilderna hamnar INTE i bloggen, haha! :))

En härligt inspirerande fotohelg är slut. Och jag konstaterar att man inte kommer ifrån det där med att enbart fota på känsla. Utan i många lägen är lite teknisk kunskap helt klart oundvikligt! Nu ska jag leta upp bruksanvisningen till kameran och se om jag har någon slow-funktion till min inbyggda blixt.. :)

Önskar alla en bra vecka!

Postat 2010-05-09 20:20 | Läst 763 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera