~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Idag är första dagen på resten av ditt liv

Jag har alltid gillat olika ordspråk, citat och talesätt. Det i rubriken är en riktig favorit. Inte för att jag kanske gjort så många livsomvälvande förändringar i mitt liv, det är mest att det inger en häftig känsla. Vill man, så skulle man faktiskt kunna strunta i det som skett, lämna det bakom sig, och bara se framåt. Imorgon är ett totalt oskrivet blad, färdigt att fyllas med vad man vill... Om man nu inte hade haft en massa krav på sig i form av arbetsgivare, familj och vänner förstås, som alla har olika förväntningar... Men bortsett från det, är det häftigt att tänka att man till stora delar skulle kunna utforma sin framtid helt själv! Lite av den känslan hade jag nog när jag sa upp mig från förra arbetsgivaren efter 16 år (jisses!!) utan att ha något nytt jobb att gå till, dock hade jag sökt in på en utbildning men ännu inte fått antagningsbeskedet... Ett steg ut i det blå, som visade sig vara något av det bästa jag gjort!

För att åter knyta an till rubriken... Har många favoritcitat och måste nämna ett par till:

Jag undviker som regel frestelser, utom när jag inte kan motstå dem.
Mae West

Ingen kan vara nere med en ballong!
Nalle Puh

Jag tänker inte stilla se dig gå isär
Tänker gå ett steg bakom dig, finnas där
Peter Lemarc


Imorgon är en annan dag...

Undrar just om det finns fler favoriter hos mina läsare? Ha en underbar dag, alla! :)

Postat 2009-11-30 22:49 | Läst 4777 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Vet ni vad FFFF är för något?

Jo, det är Föreningen För Fyrverkeriets Främjande, en ideell förening med säte i Halmstad, med syfte att varje höst arrangera en festival som avslutas i Norre Katts park med Händels Fyrverkerikonsert, vilket jag bloggade om här.

Häromdagen fick jag ett mail från ordföranden i denna förening. Man hade sett mina bilder i bloggen och undrade om de fick publicera dem på sin hemsida. Och såklart de fick! Känner mig väldigt glad och hedrad, särskilt som jag inte var så väldigt nöjd med bilderna själv, hade fel objektiv och fick bara med delar av fyrverkeriet. Och inget stativ.... *skäms*

Men jag lovar att vara på plats nästa höst igen, med rätt objektiv, och sedan skicka över lite nya och förhoppningsvis bättre bilder till FFFF!

http://www.fyrverkerifestival.se/

Postat 2009-11-25 21:46 | Läst 2252 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Förbanna inte mörkret...

Tänk att det är nästan bara EN månad kvar till julafton, vart tar tiden vägen... Det var ju alldeles nyss som vi packade ner trädgårdspoolen! Time flies och det är svårt att hinna med ibland. Det känns även som att det var alldeles nyss som tjejerna kastade sig över BR-katalogen för att kryssa för vad de önskade sig i julklapp, numera är julmagasinen från OnOff, Siba och Elgiganten mycket mer intressanta, åtminstone för den stora som fyller 12 om några veckor!

Detta är ju den mörkaste perioden och det känns ibland, tiden just efter tidsomställningen till vintertid, och före det att man sätter upp alla ljusslingor. På jobbet suckas och gäspas det, många är konstant trötta nu... Mörker när man kör till jobbet och mörker när man kommer hem. Men nu är det nära, snart åker ljusslingorna upp och stjärnor sätts upp i alla fönster, mysigt!

Alltså... Förbanna inte mörkret - tänd ett ljus! :)

Postat 2009-11-23 21:25 | Läst 2568 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En eftermiddag vid havet

Äntligen kom solen, och det ordentligt. Var med grannen vid havet och fick en välbehövlig dos ljus och värme, i kombination med en trevlig fotoutflykt. Tänk att sitta i en sanddyn med solen i ansiktet och dricka kaffe en eftermiddag i slutet av november utan vantar, såå härligt!


Vi tar vägen mot stranden


Många ville njuta av dagen


Semesterkänsla


Träffad av solen


Stilla flyter ån, ser nästan ut som en alligatorflod... alldeles grå efter allt regn


Bara en snäcka i sand


Ljuset  leker i strandgräset


Kors och tvärs


Skymningstimma

Postat 2009-11-22 14:25 | Läst 1597 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Rapport från mässan

Oj vad tiden går fort när man har roligt... Tyckte att vi nyss satt på tåget till Stockholm och nu är vi redan hemma igen! Minisemestern är slut men det var ett härligt avbrott från det vanliga! Fredagkvällen tillbringades på Cirkus och vi njöt av föreställningen Cats med bl a Rennie Mirro, Malena Tuvung, Per Myrberg och Peter Harryson som jag måste citera... "I am still going strong, fast min päls känns för trång!" Och min stora (i dubbel bemärkelse!) favorit Fred Johansson... Ryser!

Lördagen tillbringades på mässan!


Bara att bege sig in i vimlet!

En väldigt stor del av mässområdet bestod av fotoutställning, och här fanns mycket fint att se och bli inspirerad av!

 

ALLT inom foto fanns att erbjuda till försäljning, även det man kanske inte riktigt väntat sig...


En kamouflagedräkt, någon...? Bra att ha i skog och mark... :)

Det bjöds även på givande föreläsningar. Lite synd, tyckte jag, att stora föreläsningsscenen låg mitt i mässområdet och omgivande sorl var ganska störande. Men positivt var väl att de som kanske inte hade tänkt höra en föreläsning stannade till en stund när man ändå passerade!


Tänkvärda ord från Göran Segeholm

Bekanta ansikten träffade man förstås på i vimlet!


Kompisarna från Moderskeppet. Ja, det känns verkligen som gamla bekanta eftersom man nu tillbringat åtskilliga timmar med att lyssna på dessa tre, och främst Mattias förstås! Men var fanns lakritsgodisarna... ?? :))

FS-montern var ju ett måste att besöka!


Den fantastiska mosaikbilden, inget foto kan göra den rättvisa. Var häftigt att se den "live"!


Nää, ta bort kameran!


Undrar just vad David hade i dunken... Eller så var det bara vatten till kaffemaskinen som gick varm! Tackar så mycket för espresso och skorpa! :)

Gjordes det några fynd för min del då, hur gick det med jakten på Den Perfekta Fotoväskan? Jodå, det känns som att jag lyckades ganska bra. En Lowepro Slingshot 200 AW till mässpris 399:- sitter som gjuten på min rygg, rymmer allt jag vill ha med ut och svängs fram med ett enkelt handgrepp varpå man är redo att fota på några sekunder...


Snygg färg också! :))


En smart liten typ av bouncer jag inte sett tidigare, sätts framför kamerans fasta blixt och funkar suveränt. Sedan kan man ju diskutera om 200:- för två plastbitar är prisvärt, den känns lite bräcklig också...

Även ett bokinköp blev det. En på alla sätt givande helg! :)

Postat 2009-11-15 18:28 | Läst 1753 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa