~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Tipsa mig om den perfekta fotoväskan, tack!


För den perfekta väskan är jag fortfarande på jakt efter. Har i nuläget en LowePro SlingShot 200 AW och är hyfsat nöjd. Men den har ju tyvärr sina brister... Främst börjar den bli aningen trång för min utrustning. Man får inte plats med någon vattenflaska. Ingen stativhållare. Bara en axelrem. Lite futtigt med övriga utrymmen. Men den är fantastiskt smidig när det gäller att svänga runt den och få fram kameran på nolltid, dessutom snyggt vinröd! :)

Men som sagt, jag MÅSTE väl inte direkt ha någon ny väska, men håller ständig koll om jag skulle träffa på Den Perfekta...

Mina önskemål:
- Kamerahus, förstås!
- 3-4 st extra objektiv
- 3-4 st olika filter i fodral
- Extra batteri, minneskort, fjärrutlösare och småplock...
- Vattenflaska
- Gärna en extra tröja, kan ju spännas utanpå.
- Fack för plånbok, mobil, nycklar
- Gärna stativhållare
- Möjlighet att packa in en liten fika någonstans...

Samtidigt ska den vara hyfsat smidig och inte en sådan stor med plats för laptop. Och snygg förstås! ;) Låter som mission impossible, eller.. :) Funderar på denna som kanske uppfyller de flesta av mina krav, för jag tvivlar på att jag hittar någon som uppfyller alla?! Men tipsa mig hemskt gärna, tack! :)

 

Postat 2010-07-27 21:07 | Läst 2362 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Får jag presentera...... Småkottarna!


Ja, det är faktiskt så att vi har glädjen att ha små söta gäster i trädgården nu, fast jag befarade att vi aldrig skulle få se några. Skrev ju i detta inlägget om igelkottmamman under vår veranda, och tydligen blev uppmärksamheten lite för mycket för henne! För dagen efter vi upptäckt henne var hon spårlöst försvunnen och vi visste inte vart hon tagit vägen. Men hon hade inte flyttat långt alls, bara till grannens vedhög uppstaplad på en gammal träpall, alldeles bredvid vår tomtgräns. Och därunder bor nu familjen som utökats med fyra stycken småkottar! :)


Hmmm, något luktar gott därborta!


Hörru, inte sitta i maten!!

Mina tjejer har döpt dem till Pigge, Zigge, Tigge och Igge men vem som är vem är det nog ingen som vet.. :)) Nu får katten dela med sig av sitt torrfoder igen, som jag blöter upp i vatten. Ni skulle höra som de smaskar, det låter för härligt!

Önskar alla en fortsatt go helg! För min del är det nu slut på semestern, på måndag vankas jobb igen... *suck*...

Postat 2010-07-24 14:41 | Läst 2324 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En härlig dag med härliga fotovänner!

Visst är det typiskt. Ni vet hur det är... Man säger "Visst skulle vi...", "Vi borde verkligen..." och sedan händer ingenting. Jag och Camilla har sagt ett flertal gånger att "Vi måste ta en fotorunda ihop..." och så igår var det verkligen dags att göra slag i saken! Funderade på något ställe att mötas på, som låg ungefär mittemellan oss, och gissa vart vi hamnade?En inte helt okänd vy?

"Tyvärr" visade det sig bli en av årets varmare dagar, så det blev till att pausa (alltså fika) ofta och dricka mycket vatten (och kaffe)... Sämre fikaställe kan man väl ha!

Härlig utsikt. Fortfarande är ljuset hårt och skuggorna skarpa. Vi tog det lugnt och fyllde på kaffemuggarna... Och fotade lite ändå förstås!

Många häftiga bergsformationer finns det här... huu, tänk om det skulle rasa ner!

Kvällen kom, och vi beslöt att flytta på oss. Flyttade oss en kort bit inåt landet, till ett riktigt smultronställe...


Men vad är det där som hamnat i bild... Camillas trevlige sambo Måns som riggat upp utrustningen! Galleri FS nästa! ;))

Och nu började det riktigt roliga... att börja labba med gråfilter och långa slutartider!


Funderar på om jag ska ha kvar horisonten på denna, eller skära bort? Inbillar mig att en horisont behövs för en harmonisk bild...

Fotade nog tills klockan var närmare 22:30, men då var myggen så envisa att vi fick ge upp!

TACK Camilla och Måns för en riktigt trevlig dag!

 

 

Postat 2010-07-22 22:46 | Läst 2244 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Den lilla gröna skalbaggen

Tänk om han vetat det, den lille gröna skalbaggen...

Att han skulle komma ivägen för en macrotokig fotograf med kameran i högsta hugg, som är tokig i att fota gräs men ännu hellre gräs med insekt...

Som inte var nöjd förrän hon tagit femtioelva bilder...

Och som var tvungen att passa på att testa en massa olika inställningar, ISO:n, vitbalans, slutartider och bländare och allt vad det heter

Tänk om han vetat det, den lille gröna skalbaggen...

Då kanske han hade valt ett annat grässtrå på sin kvällsrunda!

 

Postat 2010-07-18 00:41 | Läst 2622 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Insekten som gör mig panikslagen, kunde inte ta mig fram till gömslet!


I går kväll tog jag ut cykeln på en tur, tänkte mig neråt Trönninge Ängar för att fota både macro utmed grusvägen, och i väntan på att solen skulle sjunka ville jag titta in i gömslet där jag inte varit på länge. Men tji fick jag... Se hur där ser ut!

Det är alltså en liten grusad väg som leder fram till gömslet, ca en meter bred. Och nu totalt igenväxt av nässlor och sly. Parkerade min cykel och började faktiskt bana mig väg fram, försiktigt, barbent som jag var. Men då kom den...

Är inte så rädd för fästingar, brukar kolla mig noga när jag varit ute i skog och diken... Getingar ger sig iväg om man bara sitter still. De flesta spindlar klarar jag av... Men det finns en insekt som ger mig total panik. Som man inte märker när den kommer flygande, inte förrän man känner bettet. Och efter några meter här på stigen stack det för första gången... VIDRIGA hästfluga, blinning, broms eller vad sjutton den heter... Viftade iväg den och gick någon meter till då den anföll på nytt. Borde väl ha kunnat förutse detta eftersom det ligger en kohage precis bredvid. Så eftersom paniken var nära vände jag, tog min cykel och trampade iväg... Blev tyvärr inget gömsle för mig igår. Fick bara titta på våtmarken på avstånd och det såg mest ut att ha varit en massa grågäss...

Men några bilder med macrot i dikeskanten blev det iallafall! Men det får bli i ett annat blogginlägg!

Hoppas ni alla har det fint i sommarvärmen! Själv ska jag lägga nytt kylbalsam på mina bett, och fundera på vart man ska vända sig och klaga på att inte stigen till gömslet hålls i bättre skick! Kommunen? Halmstad Ornitologiska förening kanske?

Postat 2010-07-15 18:46 | Läst 2664 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa