~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Med spänning öppnade jag mailet...

... och med en känsla som väl närmast kan beskrivas som skräckblandad förtjusning läste jag... "Hej Ulrika! Välkommen till Bella Pictura!"

Ojoj, så himla roligt, och hedrande inte minst! Jag som inte så sällan fortfarande tvivlar på min fotografiska förmåga, klagar över att jag inte har någon röd tråd eller särskild stil på mina bilder, vet att mitt tekniska kunnande borde vara bättre! Men uppenbarligen finns det ändå en viss känsla i mina bilder som tilltalade övriga Bella-medlemmar! Härligt, TACK snälla! Ska göra mitt allra bästa för att leva upp till förväntningarna!

Jag passar också på att önska ett riktigt

~ Gott Nytt År 2011 ~

 med många härliga fototillfällen, till alla FS-medlemmar! :))

 

Postat 2010-12-30 22:13 | Läst 1751 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Jag vill bli resekatalogsfotograf!

Är just hemkommen från två underbara semesterveckor på Fuerteventura. Sol och värme, just vad man behöver så här års! På eftermiddagarna när vi hade lite siesta brukade TV:n stå på SVT World, och när nyheterna visade bandvagnar i skånsk snöyra kunde vi bara gapskratta... För övrigt har det blivit mycket skratt dessa veckor, vi var ett härligt gäng på tre familjer. Påminde lite om första Sällskapsresanfilmen tror jag... Åtminstone hade vi signaturmelodin som välkomstmelodi för de nyanlända svenskar som kom ner efter vår första vecka... våra män i sina specialdesignade t-shirts märkta med "Svenska Partylandslaget"... nej, bilder på detta ska jag bespara er! :))

Har redigerat lite andra bilder till detta inlägg, och det var då jag kom på det! Att vara resekatalogsfotograf, det vore ju alldeles underbart... Undrar just hur man får ett sådant jobb?


Gängets yngsta tjejer i poolen där de fanns för det mesta!


En slocknad vulkan i vänsterkanten, Fuerteventura är ju en karg vulkanö, inte så grönskande precis! Atlanten skymtar i högerkanten.


Månsken över poolen, 1/2 sek. Ville inte slösa viktiga bagagekilon på att ta med stativet så här trycker jag kameran mot en stolpe. Funkar ju ok det också!


30 sekunder på denna vilket ses i de vajande palmerna... Gillar hur månen speglar sig i Atlanten. Vi sitter ute på en terrass och njuter av en god drink  i den ljumma natten.


Utsikt från samma terrass. 30 sek, ISO 400, bländare 20.


Denna är fotad på julaftons eftermiddag samtidigt som vissa andra tittade på Kalle Anka på TV... Kan påstå att det var mycket roligare att leka i vågorna!


Underbara färger, har ökat kontrasten lite för att förstärka dem.


Och så måste jag visa den lilla söta jordekorren som gjorde sin morgongymnastik!

En underbar resa som synes... Trodde det skulle kännas konstigt att inte vara hemma över julhelgen och jag blev faktiskt mer och mer tveksam ju närmare avresedatumet närmade sig. Men det var verkligen helt suveränt och jag ångrar inte för en sekund att vi bokade! Kan verkligen tänka mig att göra om det igen, bara det inte blir varje år... Såpass traditionell är jag, det får vara en jul hemma emellanåt också! :)

Postat 2010-12-30 22:13 | Läst 1558 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Jag blev ju av med lite fotoabstinens i alla fall!

Men i övrigt var det inte mycket som stämde vid dagens strandrunda med kameran... Hade sett fram emot helgens fototur, men dessvärre kom jag iväg lite senare än jag tänkt mig idag och solen stod redan ganska lågt. Och när den väl börjat närma sig horisonten så går det fort ner! Tyckte inte jag fick till någon hyfsad bild alls... Så jag fick utlopp för min abstrakta sida istället! Denna blev väl rätt ok...

Glöm inte att leka med kameran också! :)

Ha en fin vecka!

 

Postat 2010-12-12 22:28 | Läst 1729 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fyrtiotusen

Så många gånger har min blogg blivit klickad på sedan starten i juli 2009. Helt fantastiskt! Men siffran är ju lite missvisande eftersom det räcker att uppdatera sidan så klickar räkneverket fram ett snäpp. Men ändå! TACK så jättemycket alla ni som läser och kommenterar, det betyder jättemycket och gör mig väldigt glad!

Något som nästan fick mig att ramla av stolen och gjorde mig riktigt, riktigt glad var när jag öppnade ett mail från FS-redaktionen där de hörde av sig och ville publicera mitt inlägg "Åt skogen med alla fotografiska regler" i kommande FS-magasinet. Oj så roligt! Det kändes litegrann som ett bevis på att jag faktiskt skriver ganska okej, och dessutom får till ett och annat läsvärt och intressant inlägg ibland, något som jag tvivlat på många gånger!

Mitt mest lästa inlägg handlade om manligt och kvinnligt fotande. Mest lästa tack vare att FS-redaktionen publicerade ett litet utdrag på första sidan, med en länk till min blogg. Och där fick jag erfara hur svårt det är att skriva lite åt det ironiska hållet, med en liten glimt i ögat, och få det att gå fram till läsarna. Många tog det bokstavligt och på fullt allvar, något som verkligen inte var meningen. Fick mig en liten tankeställare. Och dessutom inspiration till inlägget därpå, om just smileysar...

Men, poängen med detta inlägg och det jag ska komma till, är att alla bloggar verkligen blir lästa ett stort antal gånger här på Fotosidan, och jag tror faktiskt det är ganska unikt i bloggvärlden. Åtminstone ifall man inte har ett känt namn! :) Just detta att man får så många läsare här, mångdubbelt fler än på Blogger och Wordpress, är ju fantastiskt. Bloggvärlden svämmar över av fotobloggar, jag har själv en egen - betydligt mindre läst - på Wordpress. Men här på FS uppmärksammas alla tack vare blogglistan, alla får sin lilla stund på toppen och blir därmed uppmärksammade och lästa! Helt suveränt!

Postat 2010-12-09 22:14 | Läst 1786 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Kan man verkligen vänja sig vid att fota utan optisk sökare?

Och alltså bara använda live-view? Jag tvivlar... Det händer ju att någon kompis ber en att fota med en sådan kamera, varpå jag tar upp den till ögat.. javisstja.. så får man hålla den på en halvmeters avstånd istället. Känns hur löjligt och ovant som helst. Jag MÅSTE få titta i en optisk sökare!! Men nu är det så, att jag har blivit väldigt sugen på en liten kamera att ha i väskan, en varje-dag-kamera för alla situationer man missar! Och att hitta en lagom liten, MED optisk sökare, till en rimlig peng är ju omöjligt. Så jag har väl börjat inse att jag måste släppa på mitt krav...

För övrigt så trotsade jag vädret idag. Tror att det finns en vädergud som beslutat sig för att driva med mig... Var sjuk hela förra helgen och kom inte utanför dörren. I veckan när man suttit inne på jobbet var det några strålande vackra dagar. Så nu i helgen.. bara grått och slaskigt igår, och snö som vräkte ner idag. Men, såg det som ett bra tillfälle att vädertesta kameran... :)

Några bilder blev det, är nog inne i den abstrakta perioden just nu... Undvek att ta mig ner till stranden idag, misstänker att det snöade på tvären där nere! Så det blev en liten promenad hemmavid, skönt att äntligen få lufta kameran lite fast snön vräkte ner. Det gällde bara att undvika att zooma för mycket med ett blött objektiv, det kanske inte hade varit så bra!

Ha en go vecka! :)

Postat 2010-12-05 23:03 | Läst 2406 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera