~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Bildbevis ~ VÅREN är här!! :))


Solen värmer skönt och det är +7,5°, underbart! Snöhögarna sjunker med en rasande fart vilket man knappast hade trott för någon vecka sedan... I hängbjörken var det fullt av vackra reflexer i vattendropparna och jag var tvungen att gå ut med macrot...

Det knoppas, minsann.. :))

Var tvungen att gå runt huset för att kolla krokus- och tulpanrabatten och hade väl aldrig kunnat tänka mig att där skulle finnas något grönt. Men jo minsann, snön hade dragit sig tillbaka och se vad där fanns... :))

Våren här bevisligen här, äntligen! :)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tillägg : Även dessa finns redan, häärligt! :)


Hittade en liten tuva snödroppar senare i eftermiddags. Usel bildkvalité men jag måste lägga ut den här i alla fall! :))

Postat 2010-02-28 14:09 | Läst 1444 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Dagens favoritbild i vårens tecken - och en ny inbjudan till alla som känner sig manade!


Ernst Göran inbjuder mig i sitt senaste inlägg att publicera den av mina bilder jag just nu tycker mest om. Kanske för att uppväga mitt förra lite dystra inlägg, som till råga på allt var utan bild, usch och fy... :) Men såklart blir jag glad och hedrad och antar naturligtvis denna inbjudan! TACK!

Bilden då, det blir faktiskt två och de är alldeles färska för dagen dessutom. Smet från jobbet en halvtimma tidigare idag eftersom himlen var illblå och det droppade från istapparna, alldeles underbart! Man fick faktiskt en liten yttepyttevårkänsla, tro det eller ej... Dök in efter kameran och snabbt ut igen, och hittade dessa motiv som minner om att solen snart kommer att göra sitt bästa för att smälta bort all snö och tina upp våra sinnen...

 

Så, nu tar jag mig friheten att bjuda in alla som känner sig manade. Vilken är DIN favoritbild just nu? Antar du inbjudan så skriv gärna några rader i en kommentar!

Postat 2010-02-23 20:14 | Läst 1670 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tankar kring att lämna Fotosidan


Kan man kalla det en pågående trend här just nu? Några fotografer har redan lämnat fs, flera pratar om det. Orsakerna vet väl bara de själva och jag tänker inte spekulera. Bara konstatera att jag tycker det är väldigt tråkigt att man gör något såpass drastiskt. Till viss del kan jag absolut förstå att man kommer till ett stadie där man känner sig färdig med, och ganska trött på, denna sidan. Samtidigt kan jag tycka att man hellre kan låta medlemskapet vila, inte logga in här på ett tag, lägga kraft och energi på annat. Kanske bestämma sig för ett fotosidanfritt halvår? Så kanske inspirationen och lusten kommer tillbaka? Och under tiden låta bilderna ligga kvar, till nytta för oss övriga som behöver fina bilder att inspireras av.. :)

Konstaterar också att klimatet på internet i stort blivit kärvare, mer elaka kommentarer och ibland rena påhopp. Och här på fs ser man även detta här och där... Tråkigt och säkert en bidragande orsak till att man funderar på att lämna. Kan man återigen efterlysa lite mer empati och sympati, samt att man tänker till en gång extra innan man skriver något här?! Vad kan såra mest, pennan eller svärdet...

För min del trivs jag fortfarande ganska bra på detta stället, och tänker förhoppningsvis stanna ett bra tag till! Kram på er! :)

Postat 2010-02-22 22:48 | Läst 1553 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Ett besök på Antarktis


Tur att man har grannar som ser till att man kommer ut på fotorunda! Men faktum är att jag kände en liten gnutta av min tidigare försvunna inspiration redan innan, hade nog gett mig ut själv ändå, om det inte vore så att grannen kom med förslaget att åka ner till vår strand och kolla läget. Dessutom hade tydligen en havsörn varit synlig därnere, och detta var vi ju bara tvungna att kolla upp!


Örnen syntes inte till, det enda som syntes var de vanliga måsarna, och några svanar på rad..


Halland? Island? Antarktis?


Isbergen låg och guppade på vattnet..


Islossning pågår

Helt overkligt mycket snö. Tydligen är det snörekord här i Halland nu, har a l d r i g tidigare varit så mycket. Fast det inte syns så tydligt här så sjönk vi ner till knäna för varje steg, aningen jobbigt att pulsa fram här nere! Kul att föreviga detta med kameran. Och frisk luft och motion var väl just vad vi behövde! Men några örnfoton hade väl varit grädden på snömoset.. :))

Postat 2010-02-21 19:41 | Läst 1531 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Har någon sett min inspiration?


Den är liksom totalt försvunnen, undrar om jag tappat den någonstans... Har inte sett den på ett tag nu. Kameran ligger på hyllan och försöker kalla på mig, men jag hör den bara inte... Säkert är det vädret det beror på. Just nu formligen vrålsnöar det på tvären, hur mycket fotoinspiration får man då? Vem går ut och fotar i snöstorm? Och inte ska det bli bättre till helgen heller, en halvmeter snö är utlovat här...

*suck*

Jag vill fota snödroppar, tussilago, scilla och vitsippor!! Vill höra vårfåglarna och känna solen värma ansiktet. Bort snön! Kom våren!

Postat 2010-02-18 19:59 | Läst 1540 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
1 2 Nästa