~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Sådär, då var det gjort!


Visst är det kul när saker liksom flyger in i bilden när man minst anar... Som måsen som ville vara med i bilden på min yngsta dotter när hon simmade omkring i havet nu ikväll...

Någon som däremot INTE simmade omkring var hennes mamma, utan där blev det ett riktigt klassiskt käringadopp! Men jag är nöjd med att faktiskt ha doppat mig, något som inte brukar ske förrän tidigast i mitten på juli, och det var inte såå kallt som jag trodde!Bildbevis på att premiärdoppet härmed är avklarat! Brr, nu kan det bara bli varmare... :)

 

Postat 2010-06-29 22:02 | Läst 1384 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ett år, etthundra inlägg... och så lille Carl!


Då har jag bloggat här på fs i nästan ett år, och etthundra inlägg har det härmed blivit! Och oj så snabbt tiden går... Jag minns mycket väl när jag funderade på att starta en blogg här, och mannen bara log lite... väl medveten om att jag är väldigt bra på att STARTA en massa projekt, men mindre bra på att avsluta dem! Han log ju även när jag beslutat mig för att skaffa en digitalkamera då för drygt två år sedan. Men därefter har det blivit ytterligare en, och intresset är fortfarande på topp. Liksom bloggandet som fortfarande håller i sig och är lika roligt! Vi får se hur länge till det varar, jag tänker inte forcera fram några inlägg... men rätt som det är kanske det gått ett år till! :)

Midsommaraftonen firades tillsammans med våra goda vänner som vanligt. Vi är ett kompisgäng som hållit ihop i många år, och alltid tillsammans firar midsommar, påsk, nyår och förstås några träffar däremellan. Lite kul är att vi bara fått döttrar, sex tjejer finns i gänget. Ändra fram tills nu, för nu har lille Carl kommit, och fick förstås allas uppmärksamhet!

Alla tjejer charmas såklart av en gullig 8-veckors kille! Och det är INTE mamma han sitter hos!

Carls mamma och pappa var båda 40+ när Carl var på väg, och förutom det vanliga fostervattensprovet gjordes även andra test och kontroller, för att förvissa sig om att Carl var helt frisk och fin. Och visst är han det!

Vad är det du håller på med därborta... ena kinden lite tilltryckt av kudden! Välkommen i gänget, Carl! Här finns många tjejer som kan skämma bort dig!

Postat 2010-06-29 10:21 | Läst 1378 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Trevlig Midsommar!


Jag har knappt fattat det än, men nu är den faktiskt här. SEMESTERN! Känns helt underbart med fyra veckors ledigt från jobbet! Det är verkligen en härlig känsla när man programmerar in frånvaromeddelandet på telefonen och mailen, och lämnar jobbet den sista dagen före semestern. Väl medveten om att det är just den stunden man längtar tillbaka till när det sagt TJOOFF och man sitter där på jobbet igen efter fyra veckor som troligen passerat i raketfart... Men nu ska jag samla energi med lata dagar som ska fyllas av sol och bad, trevligt umgänge och en liten tripp till vårt västra grannland... Och en hel massa fotande med min nya D90! :)

Känns ju inte fel att starta med en långhelg heller! Jag önskar alla en riktigt härlig midsommar!

Postat 2010-06-25 10:55 | Läst 1362 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Oj vad jag ligger back...


Alltså, jag försöker verkligen kommentera tillbaka när jag får en kommentar! Tycker det är väldigt trevligt att göra det, liksom jag mycket uppskattar att få en kommentar av någon jag kommenterat hos. Men jag måste erkänna att jag nog var duktigare på detta med att kommentera tillbaka för ett tag sedan... När jag var mitt uppe i min distanskurs i höstas beslutade jag att pausa med FS en tid, och då blev det inte mycket kommenterat tyvärr. Det positiva med det var ju att min stressnivå sjönk några snäpp, något som kändes väldigt skönt. Men nu är min statistik inte vacker, ligger 150 kommentarer back...

Hur tänker ni kring detta med att tacka för kommentarer och kommentera tillbaka? Vet att FS-redaktionen INTE rekommenderar att man tackar för varenda en kommentar. Men jag tycker faktiskt att det hör till hyfs och god ton att man gör det, såvida inte det dräller in en hel massa kommentarer på en bild, då kan man ju lägga ett "samlat tack" längst ner! Kommentera tillbaka däremot har jag nu beslutat att bara göra när tid och lust finnes, men givetvis försöker jag... Vill man ha får man ge... :)

 

Postat 2010-06-21 17:55 | Läst 1470 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Denna berikande mångfald

Visst är Fotosidan.se ett fantastiskt ställe! Här finns verkligen alla sorters fotografer, och då menar jag alla... Från de verkliga proffsen som har foto som yrke, endast har ett fåtal uppladdade bilder på sin sida, men vilka bilder sedan... Till amatörfotograferna som publicerar mängder av bilder med snarlika motiv... De hängivna "Photoshopparna" som ägnar timtal åt att förvränga sina foton till fantastiska alster... De som knappt beskär utan strävar efter att få till den perfekta bilden redan i kameran... De som hittat sin nisch, sin stil, sina favoritmotiv... Och de som glatt fotar allt som kommer i deras väg. Här finns verkligen plats för alla!

Fast den som inte borde få plats är väl den självutnämnde expert som utan att tveka totalsågade den bild på en katt, eller om det var en kanin, som en 11-årig tjej fotat och lagt ut i en kritikpool. Hört talas om sympati, empati, tolerans... ?? Han har säkert också varit 11 år och fotat sitt husdjur, tyvärr verkar han ha glömt det... Hoppas verkligen att hon är medlem fortfarande! Tycker att det är rätt coolt med de barn som är medlemmar här, men dock finns det ju vissa genre som inte riktigt är lämpliga för barnaögon... Min äldsta 12-åriga dotter fotar en hel del och vill gärna bli medlem, men jag har sagt nej. Däremot kanske jag kommer att göra ett eget album åt henne på min sida, om det nu är tillåtet... Får klura ett tag till!

Unga som gamla, proffs som amatörer, här finns något för alla! Och därmed är det en underbar inspirationskälla att ösa ur... Klicka runt bland alla bilder, läsa blogginlägg... Diskutera i forumen, kolla in artiklarna... Leta bland recensionerna om man funderar på någon ny produkt. Här finns verkligen allt. Undra på att man är beroende! :)


Mina egna små prinsessor, blivande FS-medlemmar?

Må alla FS-medlemmar fortsätta fota, och blogga, av hjärtans lust! Lär av varandra, ta åt er av den kritik som är befogad, och strunta i orättvis kritik och plumpa kommentarer! Läs de bloggar du vill läsa, och strunta bara i de som inte säger dig något...

Önskar alla en fortsatt fin helg! :)

Postat 2010-06-19 18:50 | Läst 1459 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 Nästa