~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Fotofika med Halmstad Fotoklubb

Nu i veckan var det dags för Halmstad Fotoklubbs första - men verkligen inte sista - fotofika. Vi i styrelsen kunde bara efteråt konstatera att det gick över förväntan, vi räknade in drygt 20 personer. Såå skoj att det kom så många! :)

Vi hade föreslagit att, om man ville, ta med sig tre st bilder på ett usb-minne. Helst från någon av höstens träffar men även andra bilder gick förstås bra! Och så började vi med bildvisning.

Intressant och mycket inspirerande, tyckte åtminstone jag. Det är ju så roligt att se på andras bilder! Alltid får man något tips, blir sugen på att testa något nytt.. :)

Och så blev det fika förstås, och en massa fotosnack! Vi fick även lite tips till vårens program, tackar för det! :)

En trevlig kväll var det, och vi kommer att ordna många fler "fotofikor" framöver.

Om någon från Halmstad med omnejd läser detta, och blir sugen på att besöka oss vid nästa träff, då är det vår julfest som ligger närmast i schemat! Skriv en rad i min gästbok för närmare information så kanske vi ses! :)

Postat 2011-11-25 19:57 | Läst 1668 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det är inte kameran som gör bilden, utan fotografen

Eller? Nja, det kan väl diskuteras. Kanske man inte riktigt kan säga så. Men klart är väl åtminstone att en hyfsad kamera underlättar att få till den bild man vill göra. Men just nu intalar jag mig åtminstone att det är FOTOGRAFEN som gör bilden, oavsett typ av kamera. Det är liksom så, att min kära D90 befinner sig på verkstad sedan 1½ vecka. Abstinensen är svår! Tur då att jag behållit min lilla D40. Idag blev den riktigt rastad under en fotorunda på Hallandsås. :)

Förra helgen ville jag knappt ge mig ut med kameran, var så deppad över att min kära D90 gått sönder. Men nu idag vaknade fotolusten ordentligt! Härligt! Och den lille D40:n gör ett ganska bra jobb för att lindra min abstinens, tycker jag! :)

Postat 2011-11-05 17:05 | Läst 1883 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera