~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Vad är det för mening med en grå och trist helg?


Jo, att man ska leka i köket förstås! Förstorade bilder rekommenderas!


Tjohooo, här kommer vi!


True blue


Katapult, hrm...


Mystiskt, var säker på att vattenpelaren var helt rak när jag fotade... ;)


Svävar...


Space invadors...

Satte "tillskrynklad utslätad" aluminiumfolie som bakgrund vilket tyvärr gav lite utfrätta reflexer här och där. Får testa med något annat nästa gång!

Önskar alla en rolig och kreativ ny vecka! :)

 

Postat 2010-03-28 13:43 | Läst 1566 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Jag fick ett förskräckligt mail


Detta har verkligen inget med foto att göra, men jag måste skriva ändå! Ni har säkert också någon gång fått den sortens mail där man ska skriva på någon sorts protestlista och sedan skicka vidare. Det kan gälla allt mellan himmel och jord, bensinskatt och oskyldigt dömda fångar och annat... Vanligtvis skickar jag inte sådant vidare. Blir bara så fundersam... Fyller sådana mail sitt syfte? Skickar person nr 500 på listan verkligen mejlet till finansminister Anders Borg eller vad det nu ska skickas... Jag har över huvud taget blivit väldigt restriktiv med att skicka vidare saker, i synnerhet de som MÅSTE skickas vidare för det är en guardian angel som sprider lycka över mig och alla mottagare såvida de är fler än 10 st... Likaså de som uppmanar till att INTE öppna ett mail med bilagan "Vykort från Hallmark" för då raderas hela din hårddisk bla bla bla... Typiskt bluffmail vars enda syfte är att sprida mailadresser.

Men det jag fick idag var lite annorlunda. Det hette "Skriv på för valparnas skull" och jag trodde väl att det var något bluffmail som vanligt. Ögnade igenom texten och kom till en länk som jag klickade upp trots varningar i mailet... Efter 20 sekunders film var jag tvungen att klicka bort, kunde knappt se skärmen p g a ögon fulla av tårar. Fruktansvärt vidrigt. Såklart jag skrev mitt namn på plats 189 på listan, och hoppas verkligen att detta mail fyller sin funktion!!

Lägger upp länken och utfärdar en stark VARNING för filmen här på länkade sidan, jag klarade knappt 20 sekunder.

http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Postat 2010-03-24 22:51 | Läst 1619 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

NU är den minsann här på allvar...

...och det är faktiskt helt säkert! Ääääntligen, så efterlängtad! När man idag efter arbetsdagens slut stack ut näsan genom dörren så var den där, alldeles tydligt. Solen värmde gott i ansiktet, det var vindstilla och fåglarna sjöng som om de fått fnatt... När jag satte mig i bilen visade mätaren på hela +10°. Alldeles fantastiskt underbart!

En promenad i trädgården blev det när jag kom hem...


Tror denna heter tibaster, någon vecka till så blommar den säkert!


Några torkade fröställningar som bara var vackra i motljuset.

Välkommen vår!! :))

Postat 2010-03-24 18:09 | Läst 1367 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ut med det gamla, in med det nya!


Tar en liten paus i vårens första stora röjarhelg, den första av flera sådana helger misstänker jag... Nu jäklar ska alla mellanstationer bort! Mellanstationer kallar vi alla högar man sparar till ett senare tillfälle ni vet... Post- reklam- tvätt- strykhögar. Man lägger en posthög på köksbänken för att göra vid senare, och vips har den förökat sig till något gigantiskt... Nu ska dessa högar väck! Vårt hus är för litet för att inte göra iordning dessa med en gång...

Har till och med varit så ordentlig att jag började dagen med att tillverka tidskriftssamlare av gamla sparade flingpaket som jag satte överbliven tapet på, blev hur snyggt som helst! En till mannens dyktidningar och två till mina fototidningar!


Sådär, ordning och reda. Tror att det får bli TRE till mig, många tidningar blir det...

Önskar alla en fortsatt go helg! :)

Postat 2010-03-20 14:03 | Läst 1505 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fotoklubb efterlyses!


Det är ju märkligt att det inte finns en ordentlig fotoklubb i Halmstad! Eller finns det?? Jag har inte lyckats hitta någon i alla fall, men har jag fel så rätta mig gärna! Det hade verkligen varit ett lyft, både inspirations- och utvecklingsmässigt. För hur mycket jag än behöver mina ensamma fotorundor, som fungerar som ren terapi och nervarvning, så hade det varit jätteroligt att hänga med ett gäng fotografer ut också. Det ena utesluter ju liksom inte det andra... :)

Eller ännu hellre, som jag och grannen pratade om häromdagen, ett gäng enbart tjejer som träffas med våra kameror, fotar, fikar och snackar skit.. Och varför bara tjejer? Jo, då tror vi att vi kommer ifrån det där tekniska snacket, allt meck med inställningar hit och dit, tävlandet och jämförandet, utan bara kan koppla av och fota på känsla! Visst vill jag ha koll på tekniken, lära mig mer och bli bättre, men det finns ju andra vägar att gå för att komma dithän.. Och visst skulle våra män/sambos få hänga med, men bara för att förbereda grillarna... :) Det finns ju fördelar med att bara vara ett kompisgäng också. Inget meck med styrelse, medlemsavgifter och stadgar mm...

Ja, jag tror minsann jag ska efterlysa ett tjejfotogäng!
HÄRMED EFTERLYSES FOTOSUGNA TJEJER I SÖDRA HALLAND!
HÖR AV ER!

Bente vad tror du, kan detta funka?! :)


In action på tjejfotorunda... eller mamma-dotterfotorunda! Fotad av äldsta dottern.

Postat 2010-03-18 21:40 | Läst 1528 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 Nästa