Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

Seasom´s Greetings (and time for The Long Cold Song)

Julaftonsmorron - minus 8, kanske 4 dm djup VIT snö här i Östersund - ja julstämningen börjar infinna sig. Vintersolståndet är tacksamt avverkat, julstöket är klart - det enda som återstår är att klä plastgranen från i fjol med de inbyggda LED-ljusslingorna. 

Ännu är det helmörkt ute, men hoppas på uppklarnande väder när det dagas.

Vi blir bara tre personer här i min 94 år gamla mors 3:a mitt i stan - hon behöver numera mycket hemhjälp och eftersom jag är enastående (läs:"single") är det jag som stårför den mesta markservicen, jag har ju min egen lilla lägenhet i samma trappuppgång som mamma.

Min 3 år äldre syster (nästan lika enastående hon!) kommer väl hit vid 11-tiden.

Mitt fotande har väl varit lite på sparlåga i höst, man jag har ju ett ganska digert arkiv av både analoga & digitala bilder, så det finns mycket roligt att göra också bara vid min Mac Book Pro...

..till alla andra bloggare & medlemmar på Fs! 

Börje (the Globetrotte-wannabe)

Inlagt 2018-12-24 08:30 | Läst 1227 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina stämningsfulla vinterbilder! Önskar dig och de dina en fin helg! Yvonne
Fina bilder! God jul.

MvH
Johnny
Ser mysigt ut! Bra med ett bildarkiv! God Jul!
Hälsn!
Svar från Canalog 2018-12-26 09:15
Javisst Jan - ett bildarkiv är värdefullt...men det gäller ju bara att ha en sån ordning så man ids söka och kan någorlunda lätt hitta sina bilder till diverse "projekt". Gruvar mig lite för att sätta igång och skriva in nyckelord på alla gamla digitala bilder som jag har sedan 2004...jag skulle ju ha börjat det redan då!
Tack för din vänliga kommentar!
/B
Kul med kvälls/nattfoto så här på vintern. Snön hjälper till att ge ett mjukare ljus. Tror jag ska ut och ta lite mera bilder i vinternatten.
Ha en fin helg!
Svar från Canalog 2018-12-26 09:10
Hej Nils och tack för kommentaren på min blogg!
Jo natt bilder på vintern kan bli väldigt bra - mina första (digitala) försök gjorde jag med min Canon 400D (aps) och vidvinkelgluggen EF-S 10-22, och jag kunde faktiskt hålla tillräckligt stilla på fri hand ner till 1/6 sekund och få skarp bild! Bra om man slipper köra med stativ i kalla vinternatten...
/B
Mycket fina och stämningsfulla jul-bilder. Ha det gott! / Nilla