Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen/ Utan mening ...?

... Säkert.

Nikon D700 och AF-S Nikkor 50 mm f1,4 G  - 1/125 och f1,6 - ISO 200 - Silver Efex Pro 2.

Men jag har haft de mycket bra med foto hobbyn om den här bild.
Jag läste en annan blogginlägg tidigare i dag om hur fotoet var på väg och hur lika alla bilderna var. Om det efterliknas andra fotografer - det har nog alltid varit så. Man skulle också kunna kalla det inspiration! Det finns också många som framhäver de gamla mästarna och deras böcker mm ( jag har också en del). De gamla så kallade mästare experimenterade också och ble inspirerad av både konst och andra fotografer. En annan sak som också är sant idag, fotografer som hyllas och få priser - tar bilder hem från världens oroshärdar eller andra exotiska platser. För oss "vanliga" människor är motiven naturligtvis många gånger de samma och tricket då att visa dem på ett personligt sätt. Det är här det kan gå galet med alla de olika bildbehandlings alternativ.

Jag har fått en hel del inspiration här FS och speciellt här på bloggarne och nu kan man se om man kan gissa vem jag  "efterliknar" här :-)

Jag har inställningen att denna blogg är en fin blandning av både vackra och meningsfulla bilder och lika blandade och meningsfulla texter. Det är en social plats där man kan uttrycka sig på många olika sätt. Et dansk talesätt "Hver fugl synger med sit næb " - det är nog inte bara dansk?

Med många och mycket vänliga hälsningar från Erik / DK

Redigerad.
Det skulle naturligtvis ha varit: vem jag PROVER efterlikna. Jag är inte als i hans klass.


Inlagt 2014-09-26 18:34 | Läst 5453 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag gissar på någon som börjar på L och slutar på O :)
Jag har ingen stil vad jag vet och det är väl också en stil!? Men jag gillar gatufoto och beundrar de som som hittar spännande motiv som har en mening, kan inte säga vad som är bra men jag vet när jag ser det. Håller med om att FS har en skön blandning av bloggare, det finns något för alla.
Skön bild med fina kontraster, ha en fin kväll
Svar från Erik Madsen 2014-09-26 19:49
Hej Katarina - you are my kind of a girl. Jag instämmer helt, jag kan inte alltid identifiera vad det är som fångar mig, men när det händer,då är jag är säker. Mina egna fotografier är mycket olika, men jag har nog varit mer dokumentär. Det är troligen från ett förflutet som dokumentär filmfotograf (amatör).
Tack för kommentarerna och ha en go kväll du med. .
Hälsningar från Erik / DK
PS: Din gissning är mycket nära, men vi väntar bara lite längre tid att avslöja :-)
Det är inte alla som både har fina bilder OCH bra text OCH kloka tankar. Dit hör dock du Erik! Gillar din LO-schablon, ser också ut att vara en skön pläd!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2014-09-26 23:11
Det var mycket fina ord Björn och du gissade rätt på min "inspiration" för den här bilden, hoppas att han inte blir arg:-)
Hälsningar från Erik / DK
Jag tycker att du har bra och ödmjuka tankar Erik!!
Det finns ibland en tendens till att försöka "överintellektualisera" det här med foto. Kan det inte bara få va fint, kul och vackert. Eller dokumentärt. Måste det vara "pretto"??
Jag ser det som att många bilder redan är tagna, men ändå, så är det tillfället som gör bilden. Ett moln, ljus, temeperatur.... Och det är i mina ögon en charm!!
Men, för ett tag sedan såg jag en bild, som var som en kopia av en av mina äldre. Till och med titeln, va samma. Nåja... låt oss kalla det "inspiration"....

Fortsätt att kul med ditt foto!! Och inte minst, ha en nydelig weekend!! //Peter
Svar från Erik Madsen 2014-09-26 23:21
Tack så mycket igen för dina åsikter. Det är helt sant - alla bilder har redan tagits - det är det sätt du kan prova att göra till sin egen. Ibland lyckas och ibland inte. Mina veteranbils bilder är dokumentär, men ibland kan man till och med styra och göra lite mer ut av det.
Jag älskar när svenskarna försöker med några danska ord - det gör LO också.
Så söt weekend för dig. // Erik / DK
Intressanta och kloka tankar Erik, jag kan hålla med dig i det du skriver. Ibland kan diskussion bli lite konstigt när allt nytt hela tiden skall jämföras med allt gammalt. Vart fotografin tar vägen i en framtid måste ju inte styras av det förflutna. Tummen upp för kreativiteten. Trevlig helg Erik!
Svar från Erik Madsen 2014-09-27 16:38
Jag tycker att man bör använda de möjligheter man har med dagens verktyg och njuta av foto hobby. Och få den utdelning som uppfyller dig själv.
Ha en bra photo helg Ingemar
Hej Erik, kloka tankar, för många verkar fotointresset mer handla om att skriva en massa djupsinnigheter o betraktelser över vem som är bäst, vissa människor har ett stort behov av att ha idoler att se upp till, o dessa idoler ska behandlas som stjärnor o avgudas o belönas gång på gång. Det finns ju massor av duktiga fotografer i världen. Jag tycker det är viktigt att man kan vara nöjd med sina egna bilder, samtidigt som man ju alltid vill bli bättre, sen är ju frågan vad som är bättre? För min del har jag slutat att bekymra mig om tekniken, jag är nöjd med den nivå jag nått. Jag plåtar tex. alltid i JPEG därför att jag inte tycker RAW ger en avsevärd förbättring, och det går snabbare, o sen har jag en gammal Photoshop CS2 och Silver Effex. Det får räcka, det ger så många möjligheter så det ställer bara till problem att blanda in fler program. Sen gillar jag inte att bara avbilda rätt upp o ner, mest för att det ofta ger så så tråkiga bilder, jag gillar att göra nåt mer med bilden, att det sen inte alltid blir så bra, det är en annan sak. Må så fint, LO
Svar från Erik Madsen 2014-09-26 23:51
Hej LO min sydliga svenska vän.
När jag skriver att jag har fått mycket inspiration här på bloggen - då är du en av mina första "vänner" på denna blogg och du har också inspirerat mig att försöka vara lite mer kreativ. Jag hade alltid tidigare varit mera dokumentarisk - rätt på utan så mycket krångel.
Jag fotograferar också de flesta i Jpg och RAW bara vid mycket speciella fall. Jag kan se skillnaden, men det är ner till detaljerna, om du har varit rätt när du fotograferar. Det är som regel om personen eller kameran inte har kunnat styra vitbalansen att det finns hjälp att få :-)
Du har hittat en egen stil och kan också fotografera "oviktiga och triviala" bilder :-)
Ha det bra från Erik / DK
PS: Din inspiration till min bild är gissat av Catharina och Björn.
Dubbelolle 2014-09-27 00:06
Tack Erik för ditt trevliga svar, kul att du ser mig som vän, för jag känner detsamma! För mig är foto på skoj, men också något som jag tar på allvar, precis som vänskap! Ha det meget godt! LO
PS, jo jag gissade också på att du menade mig, men det ville jag inte säga, tack för det!
Håller med dig i allt du skriver Erik!
Fotografering och bildbehandling ska vara kul och utan en massa pekpinnar!
Ha det gott och sköt om dig!
Svar från Erik Madsen 2014-09-27 09:03
Det är trevligt att höra att man inte är ensam om sina åsikter.
Vi har en av de bästa fritidsintressen som findes, och ska ha de kul och avslappnad med det.
Ha en bra helg Heléne
// Erik / DK