Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2041 / Danskjävlar !

Roskilde, den 31. januar 2021.

^

Som Ernst Hugo Järegård siger i den danske TV-serie "Riget" fra 1997.

Länken nedan visas med ett glimt i ögat.

https://www.youtube.com/watch?v=YlTukY9fV9Y

https://www.youtube.com/watch?v=YlTukY9fV9Y

Stor dansk respekt för ett ungt svenskt lag som har överraskat och imponerat på hela den internationella handbollsvärlden. Stora och välmenande grattis till silvermedaljerna.

Jag tror att den ena är en "Sveriges antenn".

Mvh. Erik.

Postat 2021-01-31 22:15 | Läst 2199 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Den Danske Bloggen # 2040 / Kungarna över alla kungar ...

Roskilde, den 30. januar 2021.

^

..... det är nog många som kommer att kalla Rolls Royce.

Jag vet inte om han menar samma sak. Han ser väldigt avslappnad och inte särskilt imponerad ut och studerar nog mer "mekanikken".

Mvh. Erik.

Postat 2021-01-30 20:16 | Läst 1897 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Den Danske Bloggen # 2039 / Kommentarer granskas innan de visas för andra) ???

Roskilde, den 29. januar 2021.

^

Jag hade faktiskt bestämt att jag inte skulle skriva mer om det ämnet, men när jag sedan läste detta kunde jag inte hjälpa det. Även om jag inte vet om det riktades direkt mot mig:

Ragnar: "(Och tro inte för ett ögonblick på att de som fällt tårar över att jag raderat deras inlägg är så oskyldiga som de låter!)"

En del av min kommentar til et (blokeret) blogginlägg från här häromdagen ...... "men det förändrar inte min åsikt om funktionen, som jag också har bett andra medlemmars attityder till. Men utan att förstå att man tycker att det borde vara en nödvändig funktion i ett forum för likasinnade FOTO intresserade !!!"

"Det är förmodligen också mest i de fall där rubriker eller textinnehåll (som inte har något att göra med fotorelaterade ämnen) som ibland väldigt heta diskussioner uppstår?"

Inte ett enda ord om Förintelsen eller Holocaust. Endast den här kommentaren till bilden:  "Det ger alltid några fula minnen".

Jag tycker också att det ser konstigt ut när man har skrivit en kommentar och får meddelandet att sidan inte kan hittas. Samtidigt förlorar man möjligheten att korrigera eller lägga till något i sin kommentar.

Om det finns kommentarer till detta blogginlägg som uttrycker andra åsikter än mina - kommer de att raderas omedelbart - dock inte utan svar först :-) :-) hi hi.

Bilden har inget att göra med texten, så den kan kommenteras utan att kommentaren raderas :-)

Fujifilm X100F: f/8 - 1/900 sek.

Mvh. Erik.

Postat 2021-01-29 20:39 | Läst 2071 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Den Danske Bloggen # 2038 / Specialleverans till dörren.

Roskilde, den 28. januar 2021.

^

Dotter och barnbarn har varit här.

Bildtexterne är under bilderne.

???

"Fastelavnsboller". På svenska "Semlor" eller "Fastlagsbuller".

För att visa storleksförhållandet, ville jag lägga ut dem på en vanlig tallrik. Det var inte lätt utan att de ble "skadade" och de blev till och med suddiga (uskarpe) :-):-)

Mvh. Erik.

Postat 2021-01-29 16:24 | Läst 2119 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Den Danske Bloggen # 2037 / Läs material - Stirling Moss, Danmark och Sverige.

Roskilde, den 28. januar 2021.

^

En av mina vänner lade några bilblad på mattan utanför dörren. Därför blev det lite läsning om veteranbilar och andra nostalgiska ämnen. Innan det stora handbollsdraman, som lyckligtvis föll ut till Danmarks fördel. Nu kan det teoretiskt bli en final mellan Danmark och Sverige! Eller i värsta fall en kamp om bronsen.

Bland annat fanns en artikel om den nyligen avlidne Sir Sterling Moss OBE, som också har besökt Danmark och Roskilde flera gånger.

Jag har själv sett honom köra här på "Roskilde Ring" två gånger.

Bildtexterne är under bilderne här hos mig.

"Veteran Tidende", "Amazonen" og "Sølvstjernen".

Moss körde en kort period för Mercedes. Han ansågs vara en av världens bästa tävlingsförare utan att någonsin bli världsmästare!

Mercedes var inblandad i den största motorsportolyckan någonsin. I Le Mans 1955 med cirka 80 dödade och 150 sårade. De valde att stoppa sina motorsportaktivitet efter säsongen. Ett lopp var planerad i augusti 1955 i Kristianstad, vilket man övervägde att avbrute. Da Sverige var en av de största exportmarknaderna för Mercedes på 50-talet slutfördes loppet. Karavanen körde hela vägen från Stuttgart genom Danmark, med att övernatta  i Köpenhamn och vidare till Sverige.

Moss hade rykte om att vara väldigt humoristisk, precis som han också hade ett gott öga för det motsatta könet. På frågan hur mycket man kunde se när man körde med cirka 300 km/t - skulle han ha svarat: "en vacker flicka kan man alltid upptäcka bland åskådarna".

Kilde: "Sølvstjernen" - medlemsblad for "Mercedes-Benz Klub Danmark".

Mvh. Erik.

Min vens MB 230 SL från 1967.

Postat 2021-01-28 17:46 | Läst 2043 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa