Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2792: Ny computer.

Roskilde, den 19. November 2023.

Jag började på 90-talet med Windows-datorer. Det blev 2 innan jag bytte till iMac 2012. Det som spelade en stor roll var den mycket bättre skärmen och dess fotoredigeringsmöjligheter.

Macen har inte uppdaterats med de senaste 2-3 versionerna. Så nu var det dags att göra något. Det måste vara en Windows-baserad bärbar dator den här gången Jag har sett och lånat lite olika och var INTE nöjd med skärmarna.

Jag fick snart reda på att det har hänt mycket med de bärbara datorerna genom tiden. Efter att ha läst och hört mycket om utvecklingen inom området bestämde jag/vi oss för en ASUS Vivobook med en super 15 tums OLED-skärm och ett Intel iRIS-grafikkort osv. Den var på rea :-)

Nu måste jag bara lära mig om Windows-miljön igen (oh oh) Bildhantering är också något helt annat – kan jag nöja mig med bildbehandlingsmetoderna som ingår i Windows. Det borde jag, eftersom jag jo alltid avslutar jpg-bilderna i kameran :-)

Med många vänliga hälsningar från Erik.

PS: Vilken bildstorlek använder ni här på FS - bredd och höjd ?

Postat 2023-11-19 20:10 | Läst 847 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera