Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 536 / Lightroom m.m.

________________________________________________________________________
Jag fik en gång givet en version av detta mycket populära program på en CD-ROM. Men jag  har aldrig verkligen fått det använd. För några år sedan da jag gått från Windows-datorer till iMac blev jag rekommenderad att installera "Aperture". Jag har därför använd den - til efterföljaren "Photos" komm och den kunde ta över både albumläge, originalerne och de justerade filer direkt från "Aperture". Innan "Photos" kom ut, hade jag köpt hela NIK samlingen - främst på grund av Silver Efex Pro 2. NIK programmen arbetade som plug-ins i "Aperture", men jag har inte kunnat få dem till det i "Photos". Min nya s/v konverteringsprogram "Tonality" arbeter med "Photos" som plug-in så det fungerar enkelt och smidigt.

Genom att använda  - först "Aperture" och idag "Photos"som album och organiserring av mina filer, blir konsekvensen att filerne finns inuti själva programmet. Detta innebär att om de filer som ska bearbetas i andra program (NIK, LR, Snapseed os.v.) så ska jag exportera dem till "Skrivebordet" och ladda dem i det programmet som  jag vil behandla dem i. Lite av en omväg, som jag dock har vant mig ved och hittad en rutin til.

Jag skulle förmodligen ha valt att organisera filerne som på Windows PCeren (mappar i Stifinder, etc.), om jag hade vetat vad jag vet i dag. Det upptäcktes för sent och det finns alltför många filer til at jag orkar att göra om det hela. Hela back-up systemet "Time Machine" lät också perfekt, men det kräver att man   fortsätta att arbeta med Mac! Men jag har också gjort backup på en extern HD, men det skulle vara ett helvete av ett jobb om det hela måste installeras på Windows-datorer. Nu bör man jo inte heller "male fanden på væggen" :-)

Jag hittade ett arkiv bild och testade LR4 - Jag kan avslöja att det blev mycket bättre - tro mig på mitt ord  :-)

Rørskov ved Kattinge Sø.


Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Postat 2017-01-30 17:50 | Läst 4640 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Danske Bloggen 535 / Dosorna.

________________________________________________________________________

Jag satt vid köksbordet och åt min lunch och fick kikade upp på köksskåpet där min fru har en samling av dekorativa dosor. Kunde det vara ett motiv eller ett bagatell blogginläg - ja varför inte.

Bildtexter är under bilderna.

Samlarobjekt och för dekoration.

Den här var jag tvungen att ha ett närmare titt på.

Denna har jag min müsli i.

Kaffe dosan har varit i bruk under många år.

Helt ny dosa - den gamla var helt utsliten. Jag äter Wasa knäckebröd varje dag.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2017-01-24 22:29 | Läst 3549 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Danske Bloggen 534 / Facebook, familie, Fotosidan, fototørke, sygdom o.s.v.

________________________________________________________________________

Det kan vara många förklaringar eller orsaker till tillfällig frånvaro här på bloggen. Facebook är inte en av anledningarna till mina "udfald". Jag anser bloggen på Fotosidan som en utökad social medium som kan användas på olika sätt som Facebook inte ens kan fånga upp med eller kan jämföras med. För mig är bloggen en dagbok där jag skriver och / eller visa bilder när jag tycker att jag har något jag vill berätta eller visa. Det finns inte så mycket viktigt i mitt dagliga liv och därför, har jag inte något att visa eller berätta varje dag. Jag läser och följa med i många andra inlägg och kommenterar i vilken utsträckning jag kan.

18% gråt - komposition - flade - lys og skygge.

f4,0 - 1/60 sec. - ISO 500.

Jag har haft några sjuk dagar i början av det nya året och så är viljan och energin inte helt normalt.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Postat 2017-01-24 17:20 | Läst 3687 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Danske Bloggen 533 / I rörelse.

________________________________________________________________________

Dagens bild/Image.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Postat 2017-01-06 20:27 | Läst 3741 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Danske Bloggen 532 / 4 år på bloggen.

________________________________________________________________________

Den 22. december 2012 laddade jag upp det första bild i min blogg. Sedan den dagen, fick jag en hel del inspiration från flera medlemmar. Det gäller både själva fotograferingen, men också om utrustning och programvara. Som jag har vid flera tillfällen uttryckt, har jag aldrig arbetat med svartvit fotografi. Mörkrumsarbete var också ett helt okänt område.

Med de digitala möjligheter har det öppnat upp en helt ny värld för mig. Tur att jag har ett stort fotoarkiv, som jag kan öva mig med. De flesta av dessa övningar hamnar på min hårddisk, men ibland finner jag det lämpligt att visa dem här. Så här kommer två exempel med en liten lek på samma motiv som var mitt första bild på Danske Bloggen.

Arkivfoto från 2007 Roskilde Vandrarhem till vänster och katedralen med nytt koppartak.

Program: BeFunky - HDR.

Program: Tonality - Dramatic 300.

Jag ser dock fram emot att komma utomhus så det kan finnas en del nya och aktuella bilder från min hand igen.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Postat 2017-01-05 21:30 | Läst 5894 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa