Danske Bloggen - Erik / DK

En dansk hobbyfotograf, som försöker på svenska: Fotografi - dagboksnoteringar - kommentarer - fotohantverk - berättelse - upplevelse - "From a Photo to an Image".

Danske Bloggen 907 /Födelsedagspresenten.

Roskilde, den 12. april 2018.

På otaliga (7) opfordringer/kallar :-) :-)  Jag kommer inte att svika de pryl intresserade :-) :-)

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-905-inte-prata-om.htm#comments

"Billingham Hadley Digital"

Jag var lite tvivlad på vilken färg jag skulle välja. Khaki Canvas, som företaget är förmodligen mest känt för eller Black Canvas. Påverkade av kvinnorna föll valet på svart. När den kom fram sa min fru, att om jag ångrade mig skulle hon vilja ta över den (inte för foto) och då kunde jag beställa en annan !!! Men det kommer inte att hända, för att jag faktiskt tycker att den är snygg.

        

Rätt storlek för Mirroless och 3/4 system. Det finns gott om plats för min X100F och vad jag kallar min "mobilkamera" Sony RX100III, extrabatterier för både kameror och andra små saker. När jag tar bort partitionen kan min D700 med 50mm f1.4 också vara där - men så bara den. Min Sony a6000 med 2 objektiv kan också vara ett alternativ.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-04-12 20:50 | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Danske Bloggen 849 / Fotofika i Roskilde (och Rolleiflex)

________________________________________________________________________

Roskilde, den 27. januar 2017.

På "Fotofikan" på fredagen presenterades jag för en liten klenod -  kan man väl kalla den. Det var samtalet sista gången om Vivian Maier, som vi hade sett ett program om, som fick min vän att säga "en sådan, har jag haft stående hemma i ca 30 år." "Så den kan jag ta med nästa gång". !!!

Dagens verktyg.

Som sagt så gjort och här är den:

* Otroligt väl underhållen. *

**

*** PS: Jag vet att "svinget" skal sitta utanför - är korrigerad :-) ***

****  Rolleiflex 3,5 E3  - MX EV 1962 ****

***** Carl Zeiss Planar 1:3,5 f 75 mm *****

****** Den har inte tagit många filmer ******

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-01-27 19:30 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Danske Bloggen 793 / Wow för en titel och anklagelse: jpg-fundamentalister !!!

________________________________________________________________________

Jag har följt en lite - enligt min mening - uppvärmd debatt om RAW mot JPEG. Debatten eller diskussionen är inte ny och den förekommer regelbundet. Där man/jag annars fick hela tiden en känsla av att det var oseriöst, om man inte skjutat RAW-filer - så nu är det helt vänt upp och ned. Om man måste ta de sista dagarna av argument och debatt på det nominella värdet.

Jag antar att jag är en av medlemmarna som hänvisas till med ovanstående nya titeln. Eller är jag bara nærtagen och överkänslig, men jag tycker det är ett mycket våldsam uttryck, även om det kan vare skrivet med et glimt i ögat.

När jag skriver om jpg-filer direkt från kameran är det inte för att skryta eller att "visa mig". Och inte als för att vara fundamentalistisk, min inställning är inte av religiös natur alls. Jag har aldrig skrivit eller menat att jpeg var bättre än RAW - för mig handlar det om att dela erfarenheter med andra här på FOTOsidan och att få inspiration från andra. Då är det säkert någon som menar att det kan vara ligiltig, men jag menar att vi är en grupp med samma intresse för PHOTO, både bilder och utrustning. När jag nu skriver utrustning, vet jag att det nu är många som svarar med den slitna klyschan: "Man undrar naturligtvis inte om vilken hammar tømreren använder eller vilka borstar och färger konstnären har använt för sin målning". Nej, kanske inte som åskådare, men inom gruppen kan jag lova att man pratar och utbytar erfarenheter om utrustning och material. Under min tid i bilindustrin som "regnskabsmand", ska jag bara säge att det inte var  likgiltig, vad märken av verktyg där skulle köpas - mekanikerna hade absolut vissa önskningar och åsikter. När jag var ung skulle jag försöka prova min skicklighet som målare, då var det helt naturligt att jag frågade min farbror, som var konstmålare, om vilke borstar, dukar och färger jag skulle investera i.

Slutligen bara denna lilla pip - utveckling gör naturligtvis också sit. Kamerorna blir bättre och bättre - Bildredigeringsprogrammen blir alltmer avancerade. Jag skal avstå från att prisa och markera Fuji och deras JPEG-filer och film simuleringar idag och i framtiden :-)

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

PS: Jag fick aldrig en karriär som konstmålare, men jag lärde mig en hel del om materialerne :-)

Postat 2017-11-11 14:59 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Danske Bloggen 745 / Inspirerad av Bengan (Straight 3862).

________________________________________________________________________

Roskilde, den 12. september 2017.

Jag har 3 kameror på gång - ibland på en gång. För fotboll har jag både Sonyerne. De täcker de områden som jag kan nå på det lokala stadion. RX100 med 24-70 mm f/1,8 - 2,8 och a6000 med 83-315 mm f/4,5 - 6,3. På mina turer på gator och torg använder jag nu den nya Fuji, men har fortfarande den lilla Sony med som reserv för speciella uppgifter. Lätta och enkla lösningar för mig.

Bildtexterne är under bilderne.

Från vänster till höger: 1) MIN "iPhone", som jag alltid har i min ficka - 2) min "riktiga" fotoapparat - 3) min sportkamera. Men - det finns nog någon som frågar, "Vad är de fotograferade med" ?.

 "The big Monster", som jag med ett litet blödande hjärta har bestämt mig för att sätta till salu. Jag har för länge sedan sålt alla objektiver,  förutom en 50mm f/1.4 och en äldre 28mm f/2.8.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/DK.

Postat 2017-09-12 23:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Danske Bloggen 744 / Blitz foto.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 9. september 2017.

Test: Internt flash - X100F.  Annars inte något som jag använder mycket, men det är nog mycket bra att kunna.

Manuel f/2,8 - 1/125 sek. - auto ISO 2000 - DR auto 200% - Multimätning - TTL blitz.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2017-09-12 21:06 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa 
Flag Counter