Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 483 / Opstilling eller stilleben?

________________________________________________________________________

Roskilde, den 20. oktober 2016.

f/4,5 - 1/100 sec. - ISO 400.

Hälsningar från Erik.
Hobbyfotograf .
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2016-10-22 14:22 | Läst 2064 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Stilleben tycker jag.
Flaskorna väcker minnen. När jag var 6 år och följde med mor till den lilla butiken i den lilla byn, köpte vi grädde i sådana flaskor, 1dl st. Grön kork till kaffegrädde, röd till vispgrädde. mejerivaror fanns i butikens källare. Förutom mat och andra dagligvaror kunde man köpa porslin t.ex. Och glass, 25 öre för en glasspinne. Och handlaren klippte mig. Vi hade ingen bil, far hade en moped. Inget varmvatten, isolering eller innedass. Och det var en lycklig tid. Hjälpte far med att fiska, ofta hängde en hare eller fasan på väggen. Och far gjorde en fin trampbil till mig. Kom det luffare måste vi gå in och vara tysta.
Mitt emot butiken bodde telefonisten, rött hos, grusgång kantad av äppelträd. Där inne satt hon och kopplade samtal med att sätta en sladd i ett lämpligt hål. Och ringde gjorde vi med vev.
Ja, det finns mycket att minnas.
Svar från Erik Madsen 2016-10-23 00:04
Hej Stefan.
Det var en härlig kommentar och berättelse om hur det var på den tiden. Jag är säker på att det finns många i vår ålder som kan känna igen mycket av det du skriver.
Många vänliga hälsningar från Erik / DK.
PS: Telefonisten visste många gånger att den du ville ringa til var inte hemma och sedan fick du direkt den meddelandet av henne :-)
Ett intressant sätt att arrangera blommor. Stilleben tycker jag nog.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2016-10-23 00:07
Blomsterarrangemangen stod min fru för.
Hav det godt Lena.
//Erik//
Tycker som Stefan, stilleben. Dessutom vackert stilleben i sv/v. Gillar också att det innehåller två helt olika konstgjorda material, glas och metall, så blommorna. Bra bildidé och väl utförd!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2016-10-23 00:10
Tack så mycket för dina kommentarer och analyser Björn.
Du ser något som många andra inte ser och det uppskattas mycket.
Bästa hälsningar från Erik.
Man tänker nog inte på svartvitt i första hand för ett sådant motiv, men du har gjort ett bra val. Det funkar kanonbra! Både flaskornas och blommornas former kommer fram mycket bra och ljussättningen är perfekt. En mycket fin bild!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2016-10-24 10:10
Hej Bjarne - tack för de fina kommentarer.
Du har rätt - blommor och naturfotografering bör i första hand var i färg, men med denna inställning och ljuset som det var, blev den här bäst - tycker jag.
Många vänliga hälsningar från Erik.