Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 494 / Miljö och lite annat (om bilden gör jobbet).

________________________________________________________________________

Roskilde, den 7. september 2016. Från ett mer avskilt område på Roskilde hamn. Här var en mycket speciell miljö, när jag kom till Roskilde 1962. Idag ser det lite eftersatt och lämnatt ut denna höstdag.

Bildtexter är under bilderne.

Förstora.

Området kallas "Kællingehaven". (Jfr. nedan).

Inte så preparerat och snyggt.

Varför "Kællingehaven "? - En gammal fiskare berättade att någon gång i 1880 talet fångade man många "tånglake " här. De trodde felaktigt att "tånglake " var hon ål och därför valde att kalla dem "ålekællinger". Det danska "kælling" är det samma som det svenske "kärring".

Det har dykt upp ett (för mig) nytt begrepp - "om bilden gör jobbet". Om man kan säga ja till det, då är bilden bra! Betyder det att mina bilder här "gör jobbet"?  Ja i samspel med texten - tycker jag , men jag skulle aldrig säga att de är något speciellt och utmärkt, som bra bilder!

Hälsningar från Erik.
Hobbyfotograf .
© emfoto43 / Roskilde.


Inlagt 2016-11-05 21:16 | Läst 1758 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jo, bilderna stämmer ju med texten och visar att det inte är ett pioriterat område för underhåll. Så det stämmer ju.
Trevligt med förklaringen på namet.
Svar från Erik Madsen 2016-11-08 18:52
Tack Margareta - så vi har samma uppfattning.
Hälsningar. Erik.
Jag tycker bilderna gör jobbet! Tillsammans med texten får jag en känsla för platsen utan att ha varit där. Inte den typ av bilder än ramar in och hänger på väggen. Fast det var säkert inte det "jobbet" som de här bilderna var ämnade för.
Hälsningar Bjarne
Svar från Erik Madsen 2016-11-08 18:58
Precis Bjarne - Bilder kan "göra jobbet" på olika sätt. Som ett komplement till en text / berättelse eller som en fristående foto. Detta innebär enligt min mening, inte nödvändigtvis att bilden är automatiskt en super bra bild. Att ställa ut eller att hänga på väggen. Men de kan "gör jobbet" ândå.
Många vänliga hälsningar från Erik.