Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 495 / Denna bild "gör jobbet".

________________________________________________________________________

Mitt påstående: Ja, i det här sammanhanget som ett blogg foto. Ett nytt ord?

Fotot är taget i höst i hamnen i Roskilde. Det finns inte många yrkesfiskare tillbaka hit på fjorden. Endast ett fåtal gamla gubbar där fisker lite för nöjes skull och för att vara med kollegor och en öl. Här fick jag ett par av dem i den liten uprentiøse båthamnen, där man kan se masterna i fritidsbåtshamnen i bakgrunden och några gäster på café terrassen - kontraster.

Förstora.

f/5,6 - 1/500 sec. ISO 160.

Skulle man vilja säga att den här bilden "gör jobbet" utan min förklarande text - om det presenterades enkeltsående? Nej jag är inte säker, tror inte nödvändigvis. Jag talar inte alls om bilden är bra eller inte.

http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-494-miljo-och-lite.htm#comments

Hälsningar från Erik.
Hobbyfotograf .
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2016-11-08 21:17 | Läst 1041 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är lite konstigt det här med att 'bilden gör jobbet' tycker jag! Om man har ett slags tema för en bild eller för flera bilder så kan väl en bild eller flera bilder absolut ''göra jobbet', eller också gör de inte 'jobbet', om bilderna inte passar in i ett tema.. Med en 'träffande' rubrik så kan väl en bild som passar till den rubriken också 'göra jobbet', men så har det väl alltid varit.. Jag ser inget nytt i att en 'bild gör jobbet'! Det kanske bara är ett nytt sätt att beskriva det hela.. Ett nytt 'språk' helt enkelt.. men egentligen inget nytt under solen!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2016-11-08 21:44
Hej Jan - Jag håller fullständigt med dig, det var inte jag som började med den betegnelse här på bloggen. Vad jag svarade på var att det var underförstått att om bilden inte göra jobbet var det inte en bra bild eller vice versa. Och det tyckte jag inte kunde passar.
Hälsningar. Erik.
ehrsa 2016-11-08 21:47
Läste också det här med att 'bilden gör jobbet', det var lite konstigt.. och kan ju tolkas in hur som helst egentligen, eller också inte.. Ändå kan bilden vara fantastiskt bra! Vad bra att vi tänker lika.. :-)
Hilsen!
Jag har en känsla av att herrarna i förgrunden har det väldigt trevligt.
Svar från Erik Madsen 2016-11-08 22:59
De har det trevligt och ser mycket avkopplande ut.
//Erik//