Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 564 / Kameraremme (specielt til Bengt Hanson).

________________________________________________________________________

Halsrem or axelrem - that is the question.

Till min Nikon D700 med batterigrepp och en 24-70mm f/4.0 köpte jag en BlackRapid. Det fungerade perfekt, att kunde fixera kameran både vid höften och på ryggen och, naturligtvis utan fixering ha kameran redo att skjuta.

Under min övergång till lättare och mindre utrustning var BReren lite överdrivet tyckte jag. Jag undrade om det och övervägte olika lösningar. Handledsremmar var inte lösningen när jag går med två krykstokke, men vad med att imitera BlacRapids sätt - som axelrem. Jag tog därför kameraremmen så lång att jag kunde ha kameran vänd framåt redo för action, eller fast på ryggen när jag går (fortfarande med krykstokke). Så var det och det fungerar för mig.

Bildtexterna är under bilderna här vid mig.

Sony a600 med 50 mm f/1,8 OSS med lång kamerarem.

På kryds og tværs :-)

Gående.

Som jag sitter på min Mini Crosser.

In action.

Fotos: AGM.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2017-02-28 19:25 | Läst 4213 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Sådär gör jag också, men jag har provat Bengts variant, och då har man kameran skjutklar betydligt snabbare, om man gör som vi ska man inte ha en rem som är gummerad eller har nåt glidskydd, tvärtom ska den löpa så friktionsfritt som möjligt när man drar den till skjutläge framför ögat. Hilsen, LO
Ps - har din fru varit fotograf till detta?
Svar från Erik Madsen 2017-02-28 23:23
Det med det friktionsfrie forstår jeg godt. Det er når jeg sidder på Crosseren at jeg er klar og så kan jeg både holde kameraet for øjet eller skyde via skærmen. Og ja det er AGM der er fotografen med RX100eren.
Hav det godt.
//Erik//
Jag brukar hålla kameran i handgrepp, då är man snabb och har greppet klart.
När jag skall gå långt så har jag en lätt väska som sitter bra och inte behöver öppnas, då är det bara att stoppa ner handen och ta upp kameran.
Halsrem tycker jag ofta är i vägen.
Svar från Erik Madsen 2017-02-28 23:30
Jag har min foto väska i korgen framför på Crosseren och kameran som visas här. Det är när/om jag lämnar Crosseren och går med krykstokkene att jag har kameran på ryggen. Så jag har inte halsremmen runt halsen, det var hela idén.
Bästa hälsningar från Erik.
Ser ut att vara en väldigt praktiskt lösning. För det mesta bär jag kameran med endera handen i den vanliga "halsremmen" virad ett par varv. Ibland, när jag vill gå lite fortare har jag den på ryggen precis som din 3:e bild, då kan jag låta armarna pendla fritt. Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-02-28 23:33
När jag kunde gå utan kryckor gjorde jag precis som du beskriver det Björn.
Vänliga hälsningar från Erik.
Hej Självklart kan man ha en lång kamerarem. Det är bara det att jag vill ha kameran högt uppe på bröstet, utan att behöva dra och justera remmen när jag vill ta en höjdbild. LO förstår vad jag menar .
Svar från Erik Madsen 2017-03-01 00:27
Jag förstår både vad du och LO menar. Jag gör också remmen lite kortare på sommaren när jag inte behöver mer kläder på än på bilderna. På vintern i vinterkläder - måste den vara lite längre som visas. Min situation är lite annorlunda än jeres - Jag kommer körande eller håller med Crosseren och kan antingen skjuta från höften eller håller i kameran för ögat både i "liggande eller stående läge". Huvudsaken är att vi inte är för nacksmärta och är nöjda med våra lösningar.
Tack för dina kommentarer och inspiration.
Många vänliga hälsningar från Erik / DK
Där har ju du hittat en personlig bra lösning ser jag! Själv kör jag vanlig halsrem just nu men växlar ibland till lite olika lösningar som handlovsrem bl a
Svar från Erik Madsen 2017-03-02 12:16
Det är en fråga om att hitta den lösning som passar en själv. Jag har också provat handledsrem när jag gick utan kryckor.
Hälsningar. Erik.