Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

1631 - Blend in.

Roskilde, den 13. februar 2020 - Danske Bloggen nummer 1631.

Jag har lite problem med att smälta in (kallas det så på svenska ?). En gammal man på en MiniCrossser (invalidscooter) - det gör man inte (smältar in). Därför kan jag lika gärna försöka köra på gatan om en liten stund (april) :-) med min gamla FF Nikon D700 och en 28 mm och låta Sonyen och Fujien få en liten och välförtjänt paus. PS: När Leica kan med 28 mm kan jag förmodligen också :-)

Om jag använder ett tips från en erfaren gatufotograf - kan det hända att jag kan lyckas med den stora kameran. Jag tittar alltid i sökaren och har därför kameran framför mitt öga. Tipset handlade om att peka med kameran - antingen över huvudet eller precis bredvid personerna och när de har tappat intresset för fotografen, vrid kameran och klicka. Det enda jag är spända på är ljudet, som låter högt inomhus, nu får vi se hur det går.

Bildtexterne är under bilderne här hos mig.

Kameran har också svårt att smälta in. Även om jag har sat på ett mindre 28 mm objektiv än vad jag brukar - 35 og 50 mm. Och då är den inte heller helt tyst :-)

"Du / jag är upptäckt".

Jag har använt tipset vid flera tillfällen genom åren. Som här - först til höger och sedan lika tyst til vänster och klicka. Men här med den mindre och mycket tysta X100F. Jag tittar i sökaren med mitt högra öga och håller ögonen på damerna med vänster öga - tills de är där jag vill ha dem. Sedan vrider jag kameran och klickar.

På återseende. 

Från Erik.

Inlagt 2020-02-13 20:37 | Läst 3447 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det där projektet kan bli riktigt bra o spännande, ös på! Må gott, LO
Svar från Erik Madsen 2020-02-14 00:01
Hej LO.
Det skal i hvertfald prøves.
Hav det godt.
//Erik//.