Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 693 / Torvedag.

________________________________________________________________________

Roskilde august 2017.

Varje onsdag och lördag finns en marknad på Stændertorvet i Roskilde. Marknaden består av olika livsmedels "boder" och ett antal loppmarknads "boder". Jag har tidigare visat bilder härifrån, men mest i färg. Just nu befinner jag mig i en svartvitt period - främst på grund av möjligheten hos min nya kamera på detta område.

Förstora.

"Det finns mycket att välja mellan".

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.
Acros - Manuellt  - f/8 - 1/500 sek. - Auto ISO 800.

Inlagt 2017-08-04 15:59 | Läst 1388 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Torghandel har ju riktigt gamla anor. Tänker inte specifikt på Roskilde utan generellt - det var väl så de flesta vardagsaffärer gjordes förr i tiden, säkert med start långt för Jesu födelse om vi inkluderar Sydeuropa? Trevligt att det fiortfsrande finns levande torghandel där människor möter varandra öga mot öga och gärna samspråkar om ett och annat utanför själva transaktionen!
Den nya kamran och fotografen ser ut att fungera fint tillsammans av bilden att döma😀/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-08-06 10:59
Vi har et andet torv her i Roskilde, hvor der i gamle dage blev handlet med levende dyr - heste og grise. Det torv "Hestetorvet" er i dag blevet renoveret og her afholdes der loppemarked hver onsdag og lørdag.
Mange tak for dine, som sædvanlig, fine kommentarer.
//Erik//
PS: Jeg er meget tilfreds med det nye kamera. Det passer mig fint - både med hensyn til størrelse og ikke mindst vægt.
Ser ut som mulet väder, men många godsaker där bland grönsakerna. Det är nu man får passa på, de är ju som godast ett par månader till. Tyvärr är det så där jag bor, att de inte säljer mycket lokala produkter i stormarknaderna, t.ex. flyger de i sockerärterna från Afrika os.v. Det är där torgmarknaderna har en funktion, och gårdsbutikerna på landet, det är där jag köper mest mat, riktig mat, nyttig mat och god mat.
Svar från Erik Madsen 2017-08-06 11:09
Du har rätt Stefan. Det var ibland lite mullet. Vi har det på samma sätt med importerade grönsaker. Och föredrar de danska när de är i säsong. Inte als importerade jordgubbar i december!
Bra "råvarer" - lite dyra men bara i lite mindre mängder- det är vår matpolitik här i huset.
Hälsningar från Erik/DK