Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

1658 - Fint - Snygg bild - vackert ....

Roskilde, den 6. marts 2020 - Danske Bloggen nummer 1658.

.... eller som jag också skrivar - smukt smukt - fin serie - gillas.

Men jag lägger alltid till en kommentar! Det blir mest en kommentar på bloggen till texten och i vissa fall också en liten bildkommentar/analys. Efter bästa möjliga förmåga. Enligt min mening är detta också vad bloggen/dagboken är bäst til.

Det är min iakttagelse att jag inte är mycket annorlunda än många andra om det här på bloggen. Det kommenteras kameror, objektiver, platser, sevärdheter, fåglar, bilar etc.

Bilden har inget med texten att göra.

Sony a6000 - 55-210 mm (83-315 mm ekv.) - f/8 - 1/500 sek. - ISO 200.

På återseende från Erik

Inlagt 2020-03-06 21:33 | Läst 1417 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja, ni är några som är duktiga på bildkritik. Sådant kräver lite mera tid, för reflektion och analys. Själv har jag inte alltid tagit mig den tiden, tyvärr. Det är väl samma fenomen som jag i min senaste blogg skriver om bokkritik, som är än mer krävande.
- hawk
Svar från Erik Madsen 2020-03-08 12:59
Hej Håkan - tack för dina kommentarer. Som sådan förväntar jag mig inte fotokritik, det är trevligt när man får det. Det är lika viktigt för mig att man läser och utbyter inspiration och erfarenheter från andra.
Jag läste inlägget du nämner och kommenterade också.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bra kontrast och djup i bilden! Trodde inte att Sony kunde det ;-)
/MA
Svar från Erik Madsen 2020-03-08 13:02
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Nej, men då är det bra att du får utökad din horisont och kunskap här hos mig :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det jag först tänkte på är om ditt fordon får plats på dom stenspåren eller om du måste köra på gatan? Ser väldigt öde ut..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-03-08 13:11
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jo det finns plats för MiniCrosser på stenspåren. När det inte finns någon cykelväg måste jag åka på trottoaren, men max. 6 km/t. Jag måste också köra på gatan och här med max. 15 km/t.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Det är ju uppenbart att vi båda skriver mer om de bilder jag ser, och jag uppskattar alltid dina kommentarer. Den här bilden gillar jag. Det är fin balans i den, men den innehåller också många bra detaljer, stenläggningen som leder blicken genom bildens mitt, den fina gatlyktan och det supersöta molnet strax intill den. Dessutom finns ett spännande spel mellan sol och skugga.
Jag önskar dig en bra weekend!
Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-03-08 13:13
Hej Bjarne - tak for fine kommentarer og dejlige analyser.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Bilddagböcker är bra för minnet, speciellt då minnet har en förmåga att svikta.
Namn på platser och djur försvinner från minnet ibland, även vilket år det var och då är det bra att ha sin dagbok att återgå till.
Även om din bild inte har något med texten att göra så lockade den in mig för att titta lite mer på den. Så varför inte även skriva något då. :)
Svar från Erik Madsen 2020-03-08 13:16
Hej Margareta - tack för dina kommentarer och åsikter om mina och dina "holdninger" till "dagboken" här på FS.
Hav det godt.
Från Erik/DK.
Hej Erik! Fin bild med en bra och balanserad komposition som gör sig bra i svartvitt. Jag fotar nog mest med Nikon men gillar Sony och blir imponerad av dina "Sonybilder". Jag (och M) uppskattar alltid dina kommentarer. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-03-08 13:25
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Jag är glad att du gillar mitt foto här.
Mina Sonys (jag har jo 2) har också förvånat mig positivt och gör det fortfarande. På det senaste har jag dammat av min Nikon D700 och fotograferat lite med den här hemma. Det har förnyat stämningen och spänningen som jag upplevde när jag köpte den 2011 - WOW i fullformat. Nu är planen att den ska vara med i väskan under våren.
Med många vänliga hälsningar och hav det godt.
//Erik//.