Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 826 / I öst och väst .....

________________________________________________________________________

..... eller helt utan någon riktning alls. Man kanske vil sige om mitt sätt att fotografera. Jag har den inställningen, att man som en hobbyfotograf har en legitim rätt att sprida sig. Under dagens aktuella bild är ett litet urval, som visar min spridning på motiv och olika uttryck och tekniker.

Bildtexterne är under bilderne.

Jag vet inte hur de får plats i samma säng :-) :-)

     

    Landskap - Porträtt - Konst - Bagatel.


Street - vilket är mitt mer och mer favoritområde. Det är lättare för mig att komma till på min "MiniCrosser".

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-12-22 18:58 | Läst 3722 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Håller med dig Erik, som hobbyfotograf har man fördelen att få vara hur "spretig" som helst i sitt fotograferande (det är en annan sak om någon annan vill se resultatet :) Jag ser gärna dina bilder, gillar framförallt den första och porträttet på de två kvinnorna. För att inte tala om matbilden, Danmark är bäst på panerad fisk :) Ser fram emot fler gatubilder under 2018 // Mats
Mats Andersson 2017-12-22 19:51
PS: Tack för din fina återkoppling/recension :)
Svar från Erik Madsen 2017-12-22 20:03
Jag har för länge sedan gett upp att försöka hitta min "egen stil", som vissa menar man skal. Istället tycker jag om att leka med alla de möjligheter vi har med det digitale.
Tack för positiva kommentarer Mats.
Jag ser fram emot att komma ut igen. Jag gillar inte mycket om det kalla och fuktiga vädret (reumatisme).
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Erik Madsen 2017-12-22 20:03
Det var så velfortjent.
//Erik//
Låter bra, blir så trist om man fastnar i ett fack.
Omväxling förnöjer, annars blir det som att sticka raggsockor...då man är klar med den första så måste man göra en till likadan.
Svar från Erik Madsen 2017-12-22 21:44
Raggsockor :-) :-) ja, det blir inte mycket behovs för dem i denna vinter om vädret inte förändras väsentligt. Vi har + grader 24 timmar om dygnet och några av de högsta temperaturerna i många år i december.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Flera riktigt fina bilder här! Du har ett 'bildseende' som tilltalar mig! Fortsätt att skildra din omgivning och vardag, jag tycker det är extra roligt att få se bilder från Danmark!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2017-12-22 21:45
Tak Jan det er jeg meget glad for at høre.
Mange venlige hilsener og God Jul.
//Erik//
Visst är det bra att vara amatör? Och din dotterdotter ser ut att trivas med sin stora nalle intill! Mysigt!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-12-22 22:03
Det är sant Björn - vi "amatörer" (i positiv bemärkelse) bör då använda oss av att ha friheten som kommer med titeln. Ja, hon är väldigt förtjust i den stora nallebjörnen. Nästa gång jag besöker henne skal jag se hur de kan ligga i sängen samtidigt :-)
Mv.h. Erik.
Bra Erik, gillar extra din första härligt spontana svv bild på barnbarnet, fint svv arbejde! LO
Svar från Erik Madsen 2017-12-22 22:46
Jag tycker också om det bästa när det är lite spontant. Det är s/v direkt ut ur kameran, men det törs man nästan inte säge högt :-) Så i framtiden kan det ses bara i mina etiketter. Så det är Fuji teamet som har gjort det mesta s/v arbeta (Acros) med lite hjälp från amatören (mig) :-)
Med vänliga hälsningar, från Erik.
Är man amatör är man fri. Man fotograferar det man själv vill. Vill man bara fotografera fåglar så är det naturligtvis OK. Vem kan ha synpunkter på det? Själv brukar jag likna mitt fotograferande med cirkelgång. Jag vandrar runt i cirkeln och fotograferar en massa olika motiv. Jag återvänder dock alltid till mina favoritmotiv. Gatans teater med sina aktörer och rekvisita är ett av dem.
Svar från Erik Madsen 2017-12-22 23:09
Hej Thorbjörn - vi är helt överens. Som hobbyfotograf/amatör har man fördelen att man är ansvarig om sig själv för vad man gör. Jag har ingen ambition att skaffa en speciell personlig stil men vill ha friheten att försöka så mycket som möjligt med denna härliga hobby. Jag skulle vilja bli bättre på svartvit fotografi, som jag bara har börjat på efter att jag gick med i FS. Och för street foto som passar mig, för att jag bara kan komma runt på min MiniCrosser. Landskap fotografering har blivit något besvärlig och veteranbils träffar är ett avslutat kapitel.
Hälsningar. Erik / DK.