Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

1685 - Corona og PC-arbete.

Roskilde, den 28. marts 2020 - Danske Bloggen nummer 1685.

Idag slog  jag av Corona-informationen på TV. Istället har jag försökt komma in i Windows 10 för min kompis. Han bytte precis från Windows 7 till 10 och fick en ny hårddisk installerad, så nu är det som en helt ny dator. Det har gått år sedan jag har haft en Windows-baserad dator, så mycket har hänt sedan dess. Efter ett par timmars "hårt" arbete tror jag att jag lyckades göra den redo för honom. Det kommer att visa sig när han får den tillbaka. Jag är i frivillig hem karantän, så PCeren läggs utanför dörren (enligt överenskommelse) ) och sedan måste han hämta den där.

^

Då är jag redo.

På återseende.

Inlagt 2020-03-28 23:10 | Läst 2642 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Sånt där är jobbigt tycker jag, att byta dator tex, likadant med nya program som man ibland blir påtvingad. Jag har precis bytt bredbandleverantör, jag hade Telia som funkade fint men var dyrt , 400/månad. Nu har föreningen installerat fiber till alla lägenheter och höjer hyran med 70 kronor, billigt för ett riktigt snabbt bredband, konstigt nog fungerade det med detsamma, så nu sparar jag 330 kronor i månaden. Hälsningar LO
Svar från Erik Madsen 2020-03-29 15:36
Hej LO - tak for dine kommentarer og dine erfaringer med bredbånd. Vi får også rabat som antenneforening her. Men det lyder som en meget fin aftale som i har fået.
Hav det godt.
//Erik//.
Bra gjort! Jag sitter med mitt W7 och ska så småningom byta till W10, W7 uppdateras inte längre. Det behöver jag dock hjälp med, men det får ju anstå nu en tid! hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-03-29 15:48
Hej Björn.
Min kompis leverantör sa att man antagligen kan använda W7 ett tag ännu eftersom den antagligen är uppdaterat minst ett halvt år framåt ? Min kompis vill helst inte ha skärmen etc. ser annorlunda ut än W7, så jag har lagt ner de mest använda sidorna på "Proceslinien". och fick skärmen att se ut som fotot. Nu måste han bara klicka på ikonen som han vill in på. Der är lite mer ikoner nu än på bilden.
Mvh. Erik.
Då har du gjort en riktigt god och hjälpsam gärning Erik, många har det svårt med datorer. Ha det bra!
Svar från Erik Madsen 2020-03-29 16:02
Hej Stefan.
Jag vill inte kalla mig själv en expert - jag är vad du skulle kalla "autodidact". Jag försöker hjälpa till med vad jag kan och under förutsättning att de kan komma till mig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.