Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 837 / Besvara kommentarerna ? .....

________________________________________________________________________

..... borde man göra det - är det nödvändigt eller hör det bara för god beteende ? Eller skal man bara svara på kommentarer som ställer frågor eller skriva något som man vill kommentera? Och läses svaren alltid? 

Från mitt närområde, 4 januari 2018. (Bilden har inget att göra med texten).

NIKON D700 - f/8 - 1/60 sek. - ISO 220.

Hilsen fra Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-01-08 21:17 | Läst 1272 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
I varje fall tycker jag det är trevligt om man gör det. Till skillnad mot bloggen i sig själv är ju en kommentar riktad till en specifik person, bloggförfattaren. Ser jag att svaren på kommentarerna konsekvent uteblir slutar jag kommentera den bloggen, det blir liksom att heja på någon och inte få svar. Dom allra flesta tycks göra det./ BjörnT
PS Grön gräsmatta och vackra moln, ser inte ut som vinter!
Svar från Erik Madsen 2018-01-08 22:43
Hej, Björn.
Jag var väl medveten om din mening, så tack för stödet.
Ja det är inte mycket vinter här - bara en liten nattfrost och den liten snön som föll den andra dagen försvann snabbt.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Visst bör man svara på kommentarer, ibland kan jag dröja lite med det, men kommentar brukar komma. Jag tycker det är värre med dom bloggare som i princip aldrig kommenterar andras bilder, det är rätt många faktiskt, dom retar mig, men jag har lärt mig vilka dom är och dom får inga kommentarer av mig i alla fall. Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2018-01-08 22:44
Jeg har det lidt på samme måde. Der er nogen der har nok i sig selv og dem kan man jo bare undgå, som du siger.
Hav det godt.
//Erik//
Förr var jag noga med att svara, numera mer sällan,eftersom mina fingrar ibland inte orkar.
Svar från Erik Madsen 2018-01-08 22:51
Hej Jan-Olof.
Det är helt OK. Det är inte ditt fel att du inte kan det. Ens fysiska förmåga sätter vissa gränser (jag vet)
Många vänliga hälsningar från Erik.
Visst vill man ha svar på kommentarer. Jag kan vara lite slarvig och glömsk med det, men att svara är i alla fall min mening.
Skyller lite på att jag kan läsa kommentarerna på mobilen ibland och tycker det är lite jobbigt att skriva svar där, sen kan det bli bortglömt.....tyvärr.
ing-marie
Svar från Erik Madsen 2018-01-08 22:58
Hej, Ing-Marie.
Jag känner väl förklaringen :-) :-) Den hör jag ibland från min familj på facebook när de läser på iPad. Viktigast är det att det är din mening.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Försöker så gott jag kan..måste ju jobba och göra annat emellanåt !!
Mv/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2018-01-08 23:00
Hej Gunte.
Jobba - är det nödvändigt :-) :-)
Mvh. Erik.
gunte 2018-01-09 00:54
Nja egentligen inte ..men chefen påstår de ;)
Nog tycker jag att det hör till god hyfs att besvara kommentarerna, visa att man sett och även uppskattat. Håller även med Björn där.
Försöker alltid besvara de jag får och i den mån jag har tid även skriva kommentarer för att lämna ett avtryck på att jag sett bloggen och läst den. Då det finns något att läsa.
Svar från Erik Madsen 2018-01-08 23:37
Hej Margareta.
Jag känner på samma sätt, jag läser ALLA inlägg och kommentarer i den mån jag kan. De mycket flitiga bloggare kan jag inte alltid kommentera på allt, men de vet att jag ser dem och det kommer också några kommentarer från mig. Jag besvara alla kommentarer. Jag måste också göra lite ansträngning med det svenska :-)
Många vänliga hälsningar från Erik.
Margareta Cortés 2018-01-08 23:49
Inte behöver du skriva mer på svenska än vad du gör i kommentarerna , bara bra att träna på danskan för att läsa den är betydligt lättare an att förstå den talande danskan. Då hänger jag dåligt med, där är ni danskar duktigare. I skrift kan man dessutom googla om man går bet på något ord.
Jag försöker alltid tacka för kommentarerna för att visa att jag verkligen uppskattar dom. Däremot är jag väldigt dålig på att ge kommentarer. Jag läser och uppskattar många bloggar utan att kommentera. Det är verkligen ett förbättringsområde för mig, speciellt med tanke på hur mycket jag gillar att få egna kommentarer :) // Mats
Svar från Erik Madsen 2018-01-08 23:45
Hej Mats.
Jag vet - det är också vad jag ber om ett tecken på att man har sett kommentarerna. Jag har det lite som LO - de som aldrig kommenterar andras blogginlägg eller bilder undviker jag. Jag läser deres blogg, men inte mer.
Med vänliga hälsningar och godnatt från Erik / DK.
Ställer mig i kön och säger min mening också. Jag har som princip att svara på alla kommentarer. Sina gäster behandlar man väl. (Sen händer det att man får kommentarer som har ett innehåll som inte begär ett svar, och då låter jag ibland bli. Men det utgör undantagsfall. Sen har vi också den mänskliga faktorn, som tex glömska.)
Svar från Erik Madsen 2018-01-09 12:59
Ja, men Ragnar - Jag ställer också frågan om man bara behöver besvara om frågor ställs.
Om så är fallet finns det inga kommentarer till det här blogginlägget som kräver svar! Förutom tack till Björns PS om bilden.
När jag svarar på alla kommentarer på mina blogginlägg, är det for att visa att jag har läst dem.
Glömma och förbise, kan vi alla komma till - helt överens.
Många vänliga hälsningar från Erik / DK
Jag sällar mej till de som tycker man ska svara på kommentarer. Det hör till allmänt hyfs och artighet. Har någon tagit sej tid att kommentera min blog får de ett personligt svar. Jag tycker dock att det är svårt att se om det sedan kommer ytterligare en kommentar från samma person. Det synns inte alltid på förstasidan.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2018-01-09 13:16
Jag var fullt medveten om att du tillhörde den grupp av skötsamma och artiga människor. Jag har lärt mig att ett skriftligt "brev" krävde ett skriftligt svar. Detta och då en riktig telefonkultur var en av de första sakerna jag lärde mig som lärling på kontoret (1962!).
När det finns ytterligare kommentarer till ett svar ser jag det på "Min sida" när jag loggar in på FS.
Jag rullar ner till där jag lämnade när jag loggade ut.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag tycker inte att det är ett krav, men vi är ju några personer som kommenterar varandras bilder och svarar också. Jag tycker det är trevligt. Själv försöker jag att alltid svara, men det kan vara mer eller mindre utvecklat.
Det är en vacker himmel på din bild, och den kompletteras bra av husens olika former och det gröna.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-01-09 19:09
Hej Bjarne.
Jag menar att man inte SKA kommentera ALLA blogginlägg (jag ser dem alla men det kan jag inte nå), men jag tror att man ska svara på de kommentarer man får - minst för att markera att man har läst dem och att man uppskatta dem. Svaret behöver inte vara speciellt utvecklat? Kommentarerna är av mycket varierande natur här på FS, men varje fågel sjunger med sitt näb. Du har alltid ett mycket bra sätt att kommentera och här är du tillsammans med Björn de enda som kommenterar bilden!
Många vänliga hälsningar från Erik.