Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 861 / Vinter olympiska spelen och danska medalj chanser.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 14. februar 2018.

LO frågade på min blogg inlägg om den överraskande svenska silver i skidskytte, om vi hade några deltagare som hade en chans. Om detta kan jag ärligt säga att de inte alls är på höjd med svenska, norska och finska chanser :-) Danmarks enda medalj vid en vinter OS är en silvermedalj i kvinnornas curlingkonkurrens 1998 i Nagano, Japan. I år har vi också curlinglag med - både damer och herrar. Damerna, eller snarare flickarne kom inte så bra från start. De förlorade säkert till Sverige i den första matchen. Nu måste vi se om det går lite bättre mot Japan i nästa match.

Curling och ishockey är inomhus, så här har vi från tid till annan några rimliga resultat. Danska ishockeyspelare är framgångsrika i flera av de professionella ligorna runt om i världen. Utomhus vintersport är mer komplicerat - av uppenbara skäl. Vår slalom, "styrtlöpar" och super G löpar Christoffer Faarup har flyttat till Norge för att få bästa möjliga förutsättningar. Vår kvinnliga "speedskater" måste träna i Holland.

I Danmark finns ett antal skidbackar - den högsta ligger strax utanför Roskilde.

Ca. 45 meter høj - 300 meter lang - 2 lifte - 4 ski kanoner.

En enda dag i år - det var lördag, den 10. februar.

På söndagen öppnades det för första gången för att man kunne kälke på backen. Det blev en stor framgång, backen var inte lämpligt för skidåkning.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde

Inlagt 2018-02-14 21:49 | Läst 1695 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Att ut och röra sig är bra, bästa medicinen. Att utöva sport kan vara bra. Men att titta på sport har jag aldrig förstått.
Svar från Erik Madsen 2018-02-15 17:03
Hej Stefan.
Jo det er rigtigt nok, men jeg tror at sport på TV inspirere mange til selv at dyrke sport.
Mvh. Erik.
Förutsättningarna varierar ju från land till land och det märks så klart. Danmark har mkt annat - handboll, fotboll, badminton och nu på sista tid tennis tex :-)/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-02-15 17:05
Ja det er sjovt, at der er forskellige traditioner for de forskellige sportsgrene fra land til land.
Og du har spottet nogle af vores favoritter.
Med venlig hilsen fra Erik.
Danskarna åker väl annars till min hemmabacke, Isaberg vid Hestra. Bara ett par-tre timmars resa med buss från Köpenhamn. En helg när vi var där stod det 18 danska bussar på parkeringen, och kön till skiduthyrningen var 200 m lång. Tur att man har egna grejor.
Svar från Erik Madsen 2018-02-16 17:58
Jo, det är sant att danskarna reser på en skidsemester som aldrig tidigare - både norr och söder. Men det kommer där inte riktigt några "skidstjärnor" utav :-) :-)
Många vänliga hälsningar från Erik/DK.