Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 932 / Fågelfotografen vid Arresø.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 3. maj 2018.

Og nej det är inte Peter Dahlén :-)

Man kan då och då bli lite frustrerad och avundsjuk när det finns så många vackra fågelbilder i bloggmiljön. Det är ett fotografiskt område som jag aldrig har jobbat seriöst med. Jag har varit medlem i "Dansk Ornitologisk Forening", men det var för att gå ut i naturen med kikare och studera fåglarna och lära känna dem och deras sång. Och det är ett färdigt kapitel för mig - nu är det på gatan och i staden där jag kan komma runt med "Crosseren".

Bildtexterne är under bilderne här hos mig. Alle är arkivblider.

Jag träffade honom här för några år sedan vid Arre Sø i Danmark. Han var där för att fotografera havsörrarna och jag var där för att fotografera veteranbilar :-)

           

Här är förklaringen till min brist på förmåga inom området :-)

Jag har dock en gång i livet fått ett rimligt resultat, men jag kunde också sitta på en terrass i en sommarstuga med en 300 mm och hackspett parret hade en redeplats i trädgården. Hanen visar barnet hur man får mat på denna matplats.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-05-03 14:03 | Läst 1153 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
:), har varit vid Arresø både idag o igår. Är egentligen Isfugle (kungsfiskaren) jag är ute efter men det har blivit mest rörhög (brun kärrhök) dessa dagar. Det passerade fortfarande en del veteranbilar där. Fin bild på hackspetten.
Svar från Erik Madsen 2018-05-03 22:05
Jeg har hørt at Rørhøgen er nogenlunde normal i det område og du har da også fanget nogle fine billeder af den. Området er meget populært i veteranbilskredse og jeg har også selv kørt der mange gange. Vi passede min brors hund og sommerhus i Rørvig, da jeg fik fanget Flagspætten og dens unger i en mindre serie.
Hav det godt både i Sverige og i Danmark.
//Erik//
Väldigt läcker bild på hackspettarna! Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2018-05-03 22:09
Jag är även nöjd med resultatet av Flagspætterne. De landade på andra sidan av trädet och hannen rörde sig så försiktigt fram och fick fett til ungen från kokusnødden.
Med vänliga hälsningar, från Erik.