Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1013 / Uden ord.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 20. juli 2018.

Her kommet et par billeder uden tekst eller forklaringer - i dag altså et rent billededagbogs indlæg. Men der tales på billederne 😀

Förstora.

*

**

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-07-20 21:42 | Läst 1486 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ser ut att vara marknadsdag och då talas det nog en del! Både affärer och skvaller kantänka. Fina svartvita bilder och liv och rörelse i bilderna. Skulle behövt ett bälte, ser att det fanns där i första bilden. Hälsningar!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-07-21 21:28
Det første billede er rigtigt nok fra den ugenlige torvedag. Det næste er fra en af gågaderne, hvor en af butikkerne har flyttet noget af sortimentet ud på gaden. Tak for meget fine ord.
Med venlige hilsener fra Erik.
Att påverka något i världen genom sin verbala förmåga tror jag det handlar om.
Svar från Erik Madsen 2018-07-21 21:29
Du har sikkert ret Stefan.
Mvh. Erik.
Det är två mycket snygga svartvita bilder i fina toner. Den fösta talar till mig lite extra. "Ska ni inte köpa, det är bra pris". "Du kanske behöver ett nytt bälte", "Jag vet inte, jag har du bälten redan, vad ska jag med ett till?" Ja, man kan fantisera!
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-07-21 21:34
Jag är glad över dina kommentarer om det svarta vita. Jag tror att jag nu har hittat mina inställningar i kameran med Acros, som jag föredrar. För gatafotografering och dokumentära motiv.
Du hatt verkligen uppfattade samtalet i den första bilden helt sant.
Med många vänliga från Erik.
Hej Erik! Funderar på om man kan göra en positiv kommentar utan ord :) Om det inte går så säger jag; - väldigt fina svartvita bilder. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2018-07-21 21:41
Hej Mats.
Titeln på min blogg: "Utan ord" inspirerades av ett blogginlägg av en medlem här på FS. Bilderna skulle stå ensam och berätta sin egen historia utan fotografen måste förklara eller ge bilden en titel! Men jag tror att jag kommer att fortsätta som jag alltid har gjort.
Tack för dina fina ord.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Sommarstaden fint fångad i svartvitt! Nog har du hittat rätt, monokroma bilder får mycket ofta just sommarkänslan att försvinna, som jag uppfattar det.

Kristianstad här i Skåne är ju anlagd under dansk tid, av Christian IV. När jag tittar på undre bilden börjar jag nästan tänka "jaha, Lilla torg och Östra Storgatan, ny affär?" innan det snabbt rättar till sig i skallen ;-)
Svar från Erik Madsen 2018-07-22 20:42
Hej Christer. Tack för mycket trevliga kommentarer. Jag håller med dig om sommarens känslor, men här fanns fokus på konversationerna mellan människor på gator och torv och inte särskilt om det var sommar. Jag är mest färg fotograf, som du också kan se på mina blogginlägg. Som jag har skrivit till Bjarne - "För gatafotografi och dokumentära motiv", kan det ibland vara med Acros s/v. Jag använder likavel Fuji film simulationen "Calssic Crhome" för gatufotografi.
Du har rätt med dina kommentarer om Skåne ctr. Danmark.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS:
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-999-chrome.htm