Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1032 / Avsluta testet.

________________________________________________________________________

Fra den 7. august 2018.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1030-vintage-chrome.htm#comments

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1031-lite-mer-vintage.htm#comments

Motivområde, som jag har fotograferat tidigare.

**

***

Hemma igen och på väg till laddning (både Crosseren och jag).

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde

Inlagt 2018-08-08 21:07 | Läst 1091 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Erik,har svårt att jämföra och utvärdera bilder i olika bloggar, men tycker det härer en bra serie med distinkta och aningen återhållna färger utan att dom för den skull ser urblekta ut. Känslan är en mkt neutral återgivning, bra för dokumentärer tex! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-08-09 10:55
Hej, Björn.
Jag vet att det är mitt fel att man känner att man måste jämföra de enskilda bilderna. På grund av min presentation. När man skriver TEST och direkt från kameran får man inte så många kommentarer på bilderna. Du har - rätt jag har gjort en färgsimulering i kameran som jag vill använda för gatufotografering. Ett försök på att efterlikna de gamla kromfilmen (inga namn nämnda).
Tack för dina kommentarer.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Torghandel gillas, så mysigt att få botanisera bland alla grönsaker.
Kul symboler på din Crosser, är det haren som gäller för dig.
Angående färger och inställningar överlåter jag till proffsen att uttala sig om.
Svar från Erik Madsen 2018-08-09 11:58
Hej Margareta.
Denna butik (Persillepigen), som flyttar något av sitt sortiment ut på gatan, har blivit mycket populär i Roskilde. Ja, när det kommer att gå starkt är det hare :-) Här är jag på väg att parkera på laddstationen och då är det bara igelkoten, som en av mina vänner här på FS har kallat den i mitten :-)
Tack för dina kommentarer.
//Erik//
Både du och minicrossern riskerar överhettning i värmen, ha kall dricka med dig. Men nu kl 22 i dag skall du få regn och därefter svalare väder. De danska fruktstånden är oemotståndliga fotoobjekt, en mängd färger och former. Färgerna på dina bilder ser o.k. ut, inget överdrivet.
Svar från Erik Madsen 2018-08-11 12:31
Det har du rätt i Stefan - crosseren stannar automatiskt om den blir för varm och jag dricker tillräckligt i den här värmen. Vi fick inte så mycket regn som på andra håll i DK. Jag är mycket glad for dina kommentarer på min "nya" färgprofil för gatufotografi.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Har nu kikat lite på dina "vintage chrome" tester. Det är inte lätt att utvärdera. Samtliga bilder är tagna vid starkt solljus, därmed starka kontraster. Hade varit intressant att se utfallet vid moln/skugga också. Min spontana utvärdering är att det gröna ser mycket bra ut. Men t.ex. orange och gult ser kanske lite för grällt ut i jämförelse med de gröna. En del hudtoner är kanske också lite för starkt åt det "rödaktiga". Men allt är subjektivt. Det viktigaste är att du själv blir nöjd.
Svar från Erik Madsen 2018-08-13 11:22
Hej Ragnar. Tack för att du har tagit dig tid att kommentera - det är mycket uppskattat.
Det är helt rätt, som du skriver - färguppfattning är mycket subjektiv. Det jag har försökt är att imitera Kodachrome-bilderna som jag har och som jag har sett av andra - till exempel. W. Eggelstone. Och ja hudtoner var inte den starka sidan. Jag minns från min analog tid, man var antingen för Kodak, Agfa eller Fuji och det var samma sak när jag började att filma super8 !
Jag kommer också att testa det vid olika ljusförhållanden, men jag kommer oftest bara ut när det är bra väder :-)
Tack igen för dina synpunkter.
Vänliga hälsningar från Erik.