Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1036 / Fängelset

________________________________________________________________________

Roskilde, den 12. august 2018.

När jag körde en omväg hem häromdagen, passerade jag på baksidan av det gamla fängelset här i byn. Det såg lite skrämmande utt med fängelseväggen och så vidare, men bilden saknade lite stämningen som jag såg det. Solen sken och det var blå himmel med vackra vita moln på himlen. Så jag var tvungen att ändra lite vid efterbehandlingen.

Detta passar bättra til min fantasi och den stämningen  jag var i.

Bildtexten är under bilden.

Roskilde Ting- og Arresthus. Byggd 1878. Används inte längre som fängelse.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-08-12 14:00 | Läst 1076 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tycker bilden skall spegla hur jag själv såg och upplevde verkligheten då jag tog bilden, så justeringar som du gjorde är bara bra, då fängelset därmed ser mörkare ut, hemskare.
Svar från Erik Madsen 2018-08-12 22:20
Normalt är jag mest dokumentärfotograf, men ibland är det roligt att leka i den digitala "mörkrum".
Tack för dina kommentarer Stefan.
Hälsningar. Erik.
Du har lyckats bra med att få till den lite skrämmande stämningen här! Det passar verkligen motivet. En riktigt vacker byggnad för att vara fängelse må jag säga. Snyggt!
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-08-12 22:25
Hej Bjarne.
Det är bra att jag har kunnat förmedla stämningen till andra också. Jag måste försöka en dag att fotografera den arkitektritade byggnaden från andra sidan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Huga, där vill jag inte bli tvångsvårdad! Håller med Bjarne att det är en överraskande vacker byggnad för att vara ett fängelse.
Svar från Erik Madsen 2018-08-12 22:26
Jeg er enig med dig Christer.
Mvh. Erik.
Bilden ser just så där en aning hotfull ut som passar till fängelsekänsla! Återigen en tegelbyggnad, får känsla av att det är många fler vackra tegelbyggnader i Danmark, i alla fall i Roskilde, än vad vi har i Sverige, snyggt!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-08-12 22:35
Det är trevligt att du gillar bilden Björn. Ja, vi har en del av den byggnadstypen här i Roskilde, som är en gammal stad och har varit den kungliga staden och huvudstaden i Danmark. KöpenhamnHAVN var Roskildes HAVN till den stora världen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Riktigt fint med en hårresande känsla..där var det nog inte så trevligt att bli inlåst..
Svar från Erik Madsen 2018-08-12 22:39
Hej Gunte.
Jag har avsiktligt överdrivad känslan och stämningen. Det är faktiskt en mycket vacker och distinkt byggnad. Som jag skrev till Bjarne måste jag se om jag kan fotografera den från andra sidan.
Hälsningar från Erik.
Härlig dramatik, fängelse är ruggiga platser, rätt stämning du fångat! Hils, LO
Svar från Erik Madsen 2018-08-14 12:02
Hej LO. Tack för fina kommentarer.
Den här gången har jag inte använt "förinställd" (färdig skabelon i programmet). Men som du en gång sa till mig - du kan justera dig till ett resultat som passar dig. Jag har gjort det med detta motiv.
Med vänliga foto hälsningar från Erik.