Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1037 / Nära till motiven - särskilt vid gatufoto.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 12. august 2018.

Det är min avsikt att gå närmare motiven med min fasta lins (35mm) när jag kommer på gatan nästa gång. Därför har jag valt att följa ett (bra ?) råd från en erfaren gatufotograf. Om man möts av misstro eller ännu värre på gatan, bör det i alla händelser hjälpa om man kan lämna ett visitkort. Jag vet inte, men nu är jag förberedd :-) Jag har emellertid bara fått 2 "henvendelser" under den tid jag har gjort den här genren och det var strax efter all publicitet om GDPR.

Jag tycker bäst om att fotografera människor från framsidan och genom att titta i sökaren och har inte något emot någon ögonkontakt.

*

**

***

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-08-12 23:24 | Läst 1124 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gillar också bilder framifrån, men ibland hinner man inte med eller så finns det något störande ivägen..
Mv/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2018-08-13 12:30
Hej Gunte.
Det kräver övning och erfarenhet som jag försöker få.
Hälsningar från Erik.
Det tror jag ären väldigt bra ide´! / Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-08-13 12:31
Nu får vi se om jag behöver dem.
Hälsningar från Erik.
Kul o bra ide Erik, men jag hade nog tyckt att du som plåtar från din lilla crosser hade haft större glädje
av ett normalzoom, eftersom du inte är så lättrörlig, fotohälsningar fra LO
Svar från Erik Madsen 2018-08-13 12:49
Hej LO.
Du har rätt och jag har alltid min lilla SONY RX100Mk3 24-70 mm f/1.8-2.8 (jag använder inte min iPhone). Och jag kan alltid beskära, som jag har gjort med de två exemplen här. Det jag vill försöka är att komma närmare de människor jag fotograferar och se om jag får några annorlunda bilder. Jag vill inte interagera (kontakta eller prata) med personarne innan jag tar bilden. Men kanske efter?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ja, det är ju det som är "problemet" med vår X100F, det är en vidvinkel, och därmed inte lämpad för att komma nära inpå folk utan att det blir på gränsen till direkt störande. Om man nu inte är en modig och utåtriktad person förstås som kan ta folk. Strongt det där med visitkort!
Svar från Erik Madsen 2018-08-13 12:51
Hej Ragnar.
Tak for dine kommentarer.
Se mit svar til LO her ovenfor.
Mvh. Erik.
Det är bra Erik! Det blir ofta ner närvaro i bilderna med kortare brännvidd, fast jag är själv lite feg när det gäller det. Ibland dristar jag mig dock till att använda 25 mm på m43 (motsvarande 50 mm i fullformat). Lycka till, jag ser fram emot att få se mer! Här gillar jag särskilt andra bilden. Det är spännande med lutning och två personer som är huvudmotiv.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-08-13 12:58
Hej Bjarne. Tack för dina kommentarer.
Exemplen här är beskuren och det är förstås en lösning. Bild nummer 2 är skott från höften sittande på Crosseren. Men som jag skriver till LO här ovan - kommer jag att försöka få några annorlunda bilder och kanske med några reaktioner och roliga situationer genom att vara fysiskt närmare. Det kan gå på båda håll och absolut "katastrofalt".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bra idé med visitkort! Jag pratade (oerhört löst, bara nämnde) med byalagets ordförande om att ta bilder på byn. Jag tänkte då att om det skulle bli av skall jag skaffa visitkort att dela ut när ilskna husägare kommer farande ;-)
Svar från Erik Madsen 2018-08-13 13:04
Hej Christer.
Åtminstone är det ingen skada att vara snäll och ge ett visitkort. Du kan också erbjuda en kopia av bilden du har tagit av den "ilskna" om det kommer helt ur kontroll :-).
Hälsningar från Erik.
Jag har också, under flera år, haft en idé om visitkort...eller bara ett kort med en länk hit till sin blogg, att kunna ge ut. Men det har stannat vid en tanke. Men när jag då och då får till en hyfsad bra bild på någon okänd så tänker jag alltid att personen ifråga kanske skulle uppskatta att få se den/få den skickad till sig....
Svar från Erik Madsen 2018-08-13 19:31
Da jeg lavede mit visitkort var jeg lidt i tvivl om, hvor mange oplysninger der skulle med - adresse, tlf.nummer o.s.v. Jeg valgte at tage det hele med og på min hjemmeside er der et link her til FS. Man kan i forvejen "finde" mig ved at google: emfoto43.
Mvh. Erik.