Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1114 / Tankar och funderingar i natten.

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 26. september 2018.

Som jag skrev i en kommentar till LO, som önskade mer kommentarer:

"Jag läsar nästan alla inlägg och kommentarer på många av dem. Jag ger mycket mer kommentarer än jag får !!! Å andra sidan finner jag att mina inlägg oftast läses mindre än tidigare. Det kan bero på att de inte är läs värdiga, intressanta eller att ämnena inte har tillräcklig kvalitet?  En annan fråga - ska man svara på kommentarerna? Jag mener att man åtminstone bör erkänna kommentarerna".

Det är egentlig ett fel ord "läst"! Det betyder inte nödvändigtvis att folk har "läst" hela texten, men att de bara har klickat på bloggbilden. Men jag mener dock inte att det är jämförbart med "gillar" på Facebook. För här på FS betyder det dock att man vill se vilka bilder eller text som "gömmar" sig bak rubriken. Så det handlar om att hitta något som fångar :-) :-)

Nå -  jag vill inte gnälla. Så länge jag får inspiration, idéer och bara litet respons, fortsätter jag som tidigare.

Jag har inte förberett bilder till det här inlägget, men det måste jo foto til här.

Fotografer: EM og AGM.

När morfar var ung eller lite yngre :-) :-) Iben var i alla fall.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-09-26 00:26 | Läst 3051 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik, jag är övertygad om att du ger många fler kommentarer än du får, du är flitig att kommentera och så långt jag kan förstå är dina kommentarer alltid uppskattade, åtminstone är det fallet med mig.
För min egen del tror jag att det är någorlunda balans mellan erhållna och givna kommentarer. Jag har aldrig försökt "räkna" men dom allra flesta gånger jag är inne på bloggen och lägger in bloggar ger jag också kommentarer till andra. Det finns undantag, när vi är på besök hos barnbarn eller har besök, när jag lägger in någon blogg utan att jag läser och kommenterar andra,men motsatsen finns också ibland.
Generellt tycker jag mig se att det är färre bloggare och framförallt färre bloggar som kommer in än tidigare. Jag har tänkt göra några enkla checkar men vet inte hur jag hoppar tillbakaväg 5 år i bloggen - måste jag sitta och vända sida efter sida flera hundra gånger för att komma tillbaka så långt?
Två dejlige bilder har du där, dotterdottern när hon tittar i kameran tror jag mig sett förut men inte när hon sitter i ditt knä. Båda säkert minnesvärda ögonblick, det är ju alla ögonblick med barn. Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-09-26 14:03
Hej, Björn.
Tack för att du gav respons om detta ämne, som LO tog upp. Det ska inte ses som en klage från min sida. Jag är nöjd med det meste respons och jag läser de många blogginläggen för att få kunskap och inspiration. Det är uppenbart att det finns också andra saker i livet än FS som vi måste ta hand om - särskilt familjen. Det är förmodligen sant att antalet aktiva bloggare har fallit och tyvärr beror det på flera saker, inklusive sjukdom och vad som är värre.
Tallene är inte något jag sitter och räknar på, men man kan se det på sin profilsida.
Jag vet inte när numren återställs. På din sida är siffrorna (94/168) tillbaka till 23/02/2008 för bilder och 08/11/2011 för bloggar och artiklar.
Med vänliga hälsningar, från Erik.
För båda bilder och bloggar just nu på min sida: 1252/578.
PS: Det är sant att porträttet har jag visat förut och du har också kommenterat det.
Khalad 2018-09-26 15:27
Hej igen Erik. Siffrorna som du refererar till gäller väl bara avgivna och erhållna kommentarer på bilder inlagda i bildpoolerna eller albumen? Där är jag nästan aldrig och förstår att jag har dålig statistik där, vilket är dåligt nog. Jag började fö blogga först sommaren 2012, men dessförinnan la jag in ganska mkt bilder i mina bildalbum. Jag ser att man kan plumpa i antingen Bloggar och artiklar eller Bilder men det är hela tiden samma siffror som visas i Avgivna/Erhållna kommentarer vad jag jan se. Ska prova med att ge några bildkommentarer och se vad som händer med siffrorna
Svar från Erik Madsen 2018-09-26 15:46
Som jag förstår det är det totalt för både album, kollektioner, blogginlägg och bloggar.
En annan statistik från min profilsida:
Ny artikel-/bloggkommentar 1586 st 15860 poäng
Nytt blogginlägg 562 st 8275 poäng
Ny första bildkommentar 23 st 345 poäng
Ny bildkommentar 32 st 320 poäng
Ny följning 20 st 20 poäng
Ny gruppbild 11 st 11 poäng
Totalt 2234 st 24831 poäng
Här är kommenterarne inte til bloggbilderne !

Jag kommer inte ihåg när det systemet introducerades.
Nå, nu inte mer om det - det är bara siffror och statistik.
Mvh. Erik.
Khalad 2018-09-26 16:19
Har aldrig varit in där på statistiksidan förrän nu då jag undrade varifrån du fått uppgifterna - det är väl sidan kan kommer till då man klickar på sin egen poänguppgift.Har heller aldrig tidigare vetat viken poäng man får för olika saker förrän nu. Den poängräkningen har jag aldrig sneglat på, vet inte riktigt vad den är till för. Jag är ju egentligen oerhört ensidig i mina aktiviteter på FS, för mig är det bloggen som dominerar helt.
Visst, det är bara poäng, men det är ju lite intressant att se vad man kan se :-). Jag har ställt en fråga på Forum Fotosisdan.se och frågat om man kan se antalet Erhållna och Avgivna kommentarer på enbart bloggarna, får se vad svaret blir. Att siffrorna som du refererade till bara omfattar bilder verkar tydligt, jag har lagt in nya bildkommentarer idag och mkt riktigt fått lika mkt högre givna kommentarer. Rent allmänt är nog både mina avgina och erhållna kommentarer betydligt högre på bloggarna än vad bildsiffrorna anger. Tycker det är intressant och tacksam för att du tog upp diskussionen, jag har redan lärt mig mkt nytt, tack Erik!/ Björn T
PS Tex kan jag av statistiken se att jag de senaste 60 dagarna gett 5 bloggkommentarer för varje blogg jag lagt in och under senaste halvåret är siffran lite under 5. Och även om jag får många kommentarer ibland tror jag inte snittet är riktigt fem, alltså tror jag min ursprungliga bedömning i bloggen är någorlunda riktig :-)
Svar från Erik Madsen 2018-09-26 20:06
Är det tallene från "Summering" på "Min sida" (dvs din) som du kontrollerat? De har bara något att göra med dina foton i album och kollektioner. Där har Jag fått 0 kommentarer under de senaste 30 dagarna !! Jag har mina siffror från "Poäng" opgørelsen och de har också siffrorna från bloggen med.
Mv.h. Erik.
Hej Erik, du lämnar flest kommentarer av alla som bloggar här ,tack! Jag svara alltid på givna kommentarer även om det ibland tar lite tid o kommer i klump, du brukar också alltid svara på mina kommentarer vad jag märkt. Jag menar inte att man ska kommentera allt o alla, framförallt vill man ju att det ska vara en bra bild, men ibland kanske man mer kommenterar för att säga hej o va lite kamratlig, helt okay tycker jag.
Men det som stör mig är att det blir fler o fler som gladeligen lägger upp bloggar titt o tätt men som inte själv kommenterar, jag vet precis vilka dom är, o jag har fullständigt slutat kommentera dom. Dom anser sig tydligen vara väldigt proffsiga o förmer än vi andra, dom kommenterar gärna varandra sinsemellan dock, som en liten klubb, det stör mig oerhört. Avslutningsvis: du är den sjystaste på bloggen! Må bedst, det är du värd! LO
Svar från Erik Madsen 2018-09-26 20:28
Hej LO.
Jag kommenterar inte alla bloggar, men jag läsar de flesta. Det finns också några som jag inte kommentera mer av samma skäl som du anger. Det finns också några som kommentera och kritisera bilder som aldrig sätta någon upp själv. Så man annars fick se hur man kunde bli en bättre fotograf om de gjorde det :-)
Tack för dina vänliga ord.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Dessutom är din bild på barnbarnet väldigt bra o nära, så fin kontakt, syns hur mycket hon tycker om dig! LO
Svar från Erik Madsen 2018-09-26 20:19
Det var fast procedure när vi skulle titta på filmer. Så snart filmen startade, krypade hon upp till mig och satte sig så här.
Hälsningar från Erik.